Ut på tur aldri sur – med ull i ryggsekken

Høsten er den perfekte årstiden for skogsturer. Vakre farger og deilig høstluft gjør det til en nytelse å kose seg ute i naturen. Og med myke, varme og deilige ullplagg og tilbehør blir det også en behagelig utflukt, selv når det begynner å bli kaldere.

Under kan du finne et utvalg klesplagg og sitteunderlag som er perfekte på turen. Lag til deg selv, til familien, eller i gave til noen andre som liker seg ute i skog og mark.

Foto: Lillian Maria Hadland

Chunky sitteunderlag av Lillian Maria Hadland/ Liljestrikk Design

Dette tykke sitteunderlaget isolerer godt og er perfekt når bakken er kald eller litt fuktig – eller når du rett og slett bare vil ha noe mykt å sitte på.

Les mer og kjøp oppskriften her.

Foto: Tina Hauglund/ Strikkezilla

Tynne strikkesokker av Tina Hauglund/ Strikkezilla

Ullsokker må til når man er ute på høsten og vinteren. Disse rekker høyt opp på leggen og finnes i hele 11 størrelser! Her kan altså hele familien få nye tursokker fra en og samme oppskrift.

Foto: Linn Bryhn Jacobsen

Fjellgenser av Cecilie og Linn (Hønsestrikk)

Dette er en herlig genser som er inspirert av gode fjellturer, og du kan selv velge hvilke border som best representerer deg og dine turer i skog og fjell. Oppskriften dekker S – 3XL, og her kan du også bruke opp litt restegarn på bordene.

Les mer og kjøp oppskriften her.

Foto: Victoria Sandmark

Vilna Leggvarmere av Victoria Sandmark

Det vakre hullmønsteret gjør disse leggvarmerne dekorative så vel som praktiske. Du kan strikke dem så korte eller lange du selv vil, og du kan også finne oppskrifter på matchende tilbehør her.

Les mer og kjøp oppskriften her.

Foto: Tina Hauglund/ Strikkezilla

Baccalaolue av Tina Hauglund/ Strikkezilla

Ei god lue som dekker ørene er et must når familiens yngste skal være med på skogstur. Baccalaolue er dessuten både lue og hals i ett, og detter heller ikke av når småen er i det aktive hjørnet.

Les mer og kjøp oppskriften her.

Foto: Stella Marie Tveter

Rallar av Stella Charming

Et varmende og praktisk tilbehørsett til herre, som består av lue, pulsvarmere og hals. Perfekt for skogsturer!

Les mer og kjøp oppskriften her.

Foto: Harald Wanvik

Sildregenseren av Stine Oksvold Design

Hvis ikke dette bildet inspirerer til uteliv og bålkaffe vet jeg ikke hva som gjør det. Sildregenseren passer ypperlig til skogsturen og er myk og god i det deilige garnet Puno fra Rauma.

Les mer og kjøp oppskriften her.

Foto: Marianne Olsen

Sitteunderlag med håndtak av Marianne Olsen

Et nydelig sitteunderlag med løvemønster – en perfekt gave til barn som elsker å være ute. Hele løveserien er utrolig herlig, og du finner flere av oppskriftene her. 

Les mer og kjøp oppskriften på sitteunderlaget her.

Foto: Linn Bryhn Jacobsen

Kajakkgenser av Cecilie og Linn (Hønsestrikk)

Hva er vel mer fredfullt enn å padle i en kajakk over et stille vann? Med den morsomme kajakkgenseren kan du vise fram begge hobbyene dine på én gang, eller strikke en gave til en kajakkpadlende venn.

Med på kjøpet får du også oppskrift på matchende kajakklue!

Les mer og kjøp oppskriften her.

Bestemorlester av Wenche Roald

Dette er deilige sokker som sitter godt på foten, og med et utrolig lekkert design i tillegg. Tre ting på én gang, altså! Oppskriften dekker tre størrelser, og sokkene er strikket i Hifa Fjord (tidligere 2-trådet Raggsokkegarn).

Oppskriften finner du i boka Inspirerende norske strikkemønstre.

Foto: Tommy Lokøy

Heliantus og Rusoløye av Stella Charming 

Dette er egentlig to tilbehørsett som også kan kjøpes hver for seg. Til sammen består disse flotte settene av lue, pannebånd, votter, hals og leggvarmere/ støvelpynt. De matchende flettedetaljene gjør at begge settene kan brukes sammen og om hverandre.

Les mer og kjøp oppskriftsettet her.

Foto: Limmo design/ @limmodesign

Emblas mamma av Tina Hauglund/ Strikkezilla

Dette må vel være den ultimate turgenseren? Den strikkes ovenfra og ned og er lett innsvingt i midjen for en feminin passform. Oppskriften dekker hele sju størrelser.

Les mer og kjøp opskriften her.

Foto: Stine Oksvold

Fjellsitteunderlaget av Stine Oksvold Design

Dette tovede sitteunderlaget gir et mykt og varmt sted å hvile stumpen under skogsturens kaffepause. Det nydelige mønsteret gjør det til et lekkert tilbehør til hverdagsturer så vel som utebursdager. Og for en super gave til turkameraten!

Les mer og kjøp oppskriften her.

Foto: Vanja Nilsen/ https://www.studiovanja.com

Småjeger´n genser av Jegerdesign av Vanja Nilsen

En mer passende genser for en liten skogselsker skal du lete lenge etter. Genseren er strikket i det håndfargede garnet SKOG, og her har virkelig Vanja funnet en egen nisje innenfor både garnfarging og design. Har du en jeger eller et utemenneske i ditt liv er det virkelig en nettside det er verdt å sjekke ut!

Les mer og kjøp oppskriften her.


Lukk

Motta nyhetsbrev

Få Løkkas nyhetsbrev og få Løkkelige nyheter rett i innboksen din.
NB! Du må huke av for at du godtar personvernregler for at vi ifølge loven skal kunne sende deg nyhetsbrev.