Tom for idéer? Vi har julegavetipsene!

Vi elsker nemlig myke pakker under treet!

Det er like utfordrende hvert år, å finne riktige gaver til riktig person. Enten du er godt i gang med gavestrikkingen eller desperat etter inspirasjon (eller mer sannsynlig noe midt imellom), kommer nye tips og idéer alltid godt med. Her kan du finne gaver som varmer både kropp og sjel, og som også passer for de det er vanskeligst å kjøpe eller lage noe til!

Vi kjøper gaver med omtanke, men lager dem med kjærlighet. Det er det som er tanken bak vår samling med hjemmelagede julegaver. La deg inspirere av vår julegaveguide, enten du strikker eller hekler gaver i år!

 

Gaver til en som virkelig elsker jula!

Julefarger og -motiver er alltid en slager under treet, og noe som kan tas fram igjen år etter år når høytiden nærmer seg. Luer, votter og sokker er tradisjonelle strikkegaver, så hvorfor ikke spre litt ekstra juleglede med oppskriftene under?

 

Foto: Wenche Roald

Jul
Av Wenche Roald

…og vi har pynte tre. Her kan du strikke et par virkelig flotte juletrevotter i Hifa Ask, og pynte dem slik du vil etterpå – enten ved hjelp av franske knuter eller maskesting. Nederst på mansjettene finner du en dekorativ latvisk flette som prikken over i-en. Lekrere julevotter må du lete lenge etter!

Oppskriften kan du kjøpe her.

 

 

 

Foto: Wenche Magerøy

Wenches vakre hjerter
Av Kate Fredriksen

Heller hvorfor ikke strikke et matchende sett bestående av lue og votter? Dette herlige settet vil få hvem som helst til å trekke på smilebåndet, og du kan også leke deg med bunn- og mønsterfarge for akkurat din eller mottakers favoritt-julefarger. Den dekorative dusken på den litt lange lua er herlig julenissete!

Oppskriften kan du kjøpe her.

 

 

 

Foto: Wenche Roald

Anemone sokker
Av Wenche Roald

Noe av det flotteste man kan gi bort er varme føtter til en frysepinn. Disse sokkene i det slitesterke garnet Sandnes Garn Sisu Solids er både varme og myke, og samtidig dekorative for late romjulsdager i sokkelesten.

Oppskriften kan du kjøpe her.

 

 

 

 

Foto: Tori Seierstad

Jól
Av Tori Seierstad

En mer julete lue skal du lete lenge etter, men dersom du strikker denne i andre farger kan den bli din faste følgesvenn hele vinteren igjennom. Bruk restegarn til mønsteret (det har du garantert etter å ha strikket noen julegaver), sett deg godt til  rette og kom i skikkelig julestemning mens du strikker!

Oppskriften kan du kjøpe her.

 

 

En gave til den som har alt

Det er alltid noen det er ekstra vanskelig å kjøpe gave til. Kanskje har de alt de trenger fra før, eller kanskje du rett og slett ikke vet hva de trenger eller ønsker seg? Det finnes alltids noen alternative julegaveidéer, og under vil du garantert finne noe som passer også til de det er vanskelig å kjøpe for.

 

Foto. Lillian Maria Hadland

Stor Strikket Kurv
Av Lillian Maria Hadland/ Liljestrikk

Hva gir man til en som har alt? Noe å ha det i, så klart! Denne strikkekurven blir cirka 40 cm i diameter, og 23 cm høy når kantene er brettet ned som på bildet. Strikk den i sterke kontrastfarger eller ton-i-ton i farger som passer i hjemmet til mottakeren. Denne kurven vil bli satt pris på og lagt merke til!

Oppskriften kjøper du her.

 

 

 

Foto: Bitta Mikkelborg

Glædelig Jul
Av Bitta Mikkelborg.

Hvem trenger vel ikke vaskekluter? Strikk både en klut og et håndkle i matchende julefarger for et dekorativt sett som kan tas fram år etter år. Dersom mottaker synes de er for fine til å brukes kan de pynte opp både kjøkken og bad!

Mønsteret er tilgjengelig i boka Kluter – strikking hele året.

 

 

 

 

 

Foto: Lillian Maria Hadland

Chunky Sitteunderlag
Av Lillian Maria Hadland/ Liljestrikk

Leter du etter en gaveidé til en person som elsker å være mye utendørs? Dette fantastiske sitteunderlaget er heklet i Chunky Wool kan brukes både som sitteunderlag eller som stolpute, og så fort du kommer inn i heklerytmen lager du mange av disse på kort tid. Disse hekles nemlig med heklenål størrelse 20!

Oppskriften kan du kjøpe her.

 

 

 

 

 

Foto: Elise Ellefsen

Kosesokken
Av Mona Ellefsen/ Hekleguri

Snakk om julegaveidé! Denne sokken ser ut som et enormt prosjekt, men på heklenål nummer 7,5 går det relativt fort! Bruk restegarn eller billiggarn så koster det heller ikke fletta. Å krype inn i en kosesokk på kvelden er virkelig ikke å forakte, og gjett om mottaker vil bli overrasket og glad!

Oppskriften kan du kjøpe her.

 

 

 

 

 

Foto: Mona Ellefsen

Viktoria Dorulldukke
Av Mona Ellefsen/ Hekleguri

En julegave med humor og en stor dose nostalgi. Det er på tide å bringe dorulldukkene tilbake, synes vi! Og denne vil garantert bli en del av juletradisjonen i flere hjem framover. Når dorulldukken Viktoria kommer fram, ja da er det jul!

Oppskriften kan du kjøpe her.

 

 

 

 

 

Myke pakker under treet til familiens minste

Barn synes ikke alltid det er så stas med myke pakker, men vi har funnet gavene som får barna til å klemme på alle pakkene i håp om flere. Både de ganske små og de litt større vil synes det er superstas med hjemmestrikkede og -heklede gaver når de åpner disse:

 

Foto: Marianne Olsen

Tova Løvepennal
Av Marianne Olsen

Hvem ville vel ikke elske et slikt pennal? Det er tovet med innsydd glidelås, og er en perfekt gave til et barn i skolealder. Eller yngre! Og hvorfor ikke lage de utrolig søte matchende vottene også? Løvesettet består av enda flere deler som kan kjøpes sammen eller hver for seg.

Oppskriften på pennalet kan du kjøpe her.

 

 

 

Foto: Marianne Olsen

Sitteunderlag med Håndtak
Av Marianne Olsen

Dette tova sitteunderlaget er også en del av Marianne Olsens fantastiske løveserie. Det er det perfekte underlaget til vinteraktivitetsdager på skolen, og ellers når man skal tilbringe tid ute sammen med barne – som vi nordmenn jo er utrolig flinke til året rundt. Her skal ingen bli kalde i stumpen!

Oppskriften kan du kjøpe her.

 

Foto: Mona Ellefsen

Ut på tur med dukken
Av Mona Ellefsen/ Hekleguri

Å, for en fantastisk gave til en heldig dukkemamma eller pappa! Bærebagen passer til dukker størrelse 12 cm, og har masse heklet tilbehør. Her finner du madrass, teppe og pute som passer perfekt oppi en bag med både tak og bærereimer. Dette vil uten tvil bli et av årets mest populære gaver!

Oppskriften kan du kjøpe her.

 

 

 

 

 

Foto: Mona Ellefsen

Elisabeth kjolesett
Av Mona Ellefsen/ Hekleguri

Et yndig heklesett bestående av kjole og matchende lue. Her skal dukken pyntes til jul! Du kan hekle denne i julefarger for dukkens julekjole, eller i dukkemammaens favorittfarger for en helårskjole. Dette settet passer til litt større dukker som er cirka størrelse 56 – 60 cm i lengde.

Oppskriften kan du kjøpe her.

 

 

 

 

Pynt til juletreet

Har du lite tid eller synes det er helt umulig å komme på en julegave som passer mottaker kan du rett og slett strikke eller hekle noe til juletreet!

 

Foto: Mona Ellefsen

Adventskuler
Av Mona Ellefsen/ Hekleguri

Her finner du oppskrift på to forskjellige julekuler, Dråpe og Diamant. Du kan hekle disse i lilla for advent, eller i julefarger for en fantastisk julegave! De vil for eksempel være utrolig vakre i gull med rødt sløyfebånd, eller motsatt! Å, for noen variasjonsmuligheter som finnes her! Du kan hekle og gi bort et helt sett i matchende farger, eller én kule som vil få hedersplassen på ethvert juletre.

Oppskriften kan du kjøpe her.

 

 

 

Foto: Randi K Design

Miniature Mittens
Av Randi K Design

Hva er vel mer norsk enn strikkevotter med et tradisjonelt mønster? Disse minatyrvottene passer perfekt på juletreet eller som pakkepynt! Oppskriften finnes i to størrelser, så kanskje begge deler? Maken til søt julepynt skal man uansett lete lenge etter!

Oppskriften kan du kjøpe her.

 

 

 

Foto: Heidi Eikeland

Julekurv
Av Pinnedans

Har du laget julekurver i farget glanspapir? Hvorfor ikke lage dem i kontstrikk? Her finner du to forskjellige varianter, en med åtte ruter og en med 16 ruter.

Oppskriften kan du kjøpe her.

 

 

 

 

 

 

 

Les også: (Nesten) stressfri julegavestrikk – slik blir du ferdig i tide! (for abonnenter)

 

Lukk

Motta nyhetsbrev

Få Løkkas nyhetsbrev og få Løkkelige nyheter rett i innboksen din.
NB! Du må huke av for at du godtar personvernregler for at vi ifølge loven skal kunne sende deg nyhetsbrev.