Strikkefestivaloversikt høsten 2019
En oversikt over høstens strikkefestivaler – og én vevfestival.

Dersom du allerede er en fast festivalgåer og bare trenger å få oppdatert kalenderen din, så er det bare å begynne på toppen og begynne å sette av datoer. Dersom du ikke har vært på strikkefestival før så kan kanskje en av disse bli din første?

Her finner du alt fra inspirasjon til nye prosjekter – til markedsplasser med salg av garn og utstyr, oppskrifter, bøker mm.
Du kan også få med deg mange interessante foredrag, spennende utflukter og omvisninger på både muséer og fabrikker.


2. – 6. sept: Svalbard

«Strikking, natur og opplevelser
Med designer, journalist og forfatter Tove Fevang
Velkommen til noe av det mest eksotiske man kan tenke seg i Norge.  Naturen er helt særegen, det finnes ikke maken noe annet sted.
Tidlig i september er det snøfritt og mulighet for fine utflukter, vi skal både være ute på turer og ha hyggelig strikketreff innendørs med en av våre mest kjente strikkeguruer, Tove Fevang.  Tove skal holde foredrag og kurs underveis…»

Les mer om festivalen her: https://www.exploretravel.no/svalbard-strikk.html

6. – 8. sept: Oslo strikkefestival

«Oslo Strikkefestival er en festival for fiber-og garn-entusiaster i Oslo. Årets festival finner sted på Norsk Folkemuseum. Her kan du delta på kurs, oppdatere din garnerobe i markedsplassen, strikke deg gjennom foredrag, filmvisninger, debatter, podkast-innspillinger og en rekke andre aktiviteter…»

Les mer om Oslo strikkefestival her:https://www.facebook.com/events/norsk-folkemuseum/oslo-strikkefestival-2019/357237881491578/

13. – 15. sept: Lurøy

«Lurøy strikkefestival arrangeres i Lurøy, nærmere bestemt Onøy/Lurøy. Festivalen er for deg som er glad i strikking og håndarbeid, og for deg som har lyst å besøke den flotte bygda vi bor i! Festivalen har et vidt kulturelt spekter. Vi tilbyr konserter, foredrag, matopplevelser, turer til havs og til lands!»

Les mer her: http://www.luroystrikkefestival.no/om-festivalen/

13. – 15. sept: Utsira

«Velkommen til Utsiras første strikkefestival 13.-15. Sept 2019! Mer info kommer! «

Sjekk for oppdatteringer her: https://www.visithaugesund.no/hva-skjer/strikkefestival-pa-utsira-2019-p4353993

20. – 22. sept: Gamlebyen i Fredrikstad

«Strikkekafe, foredrag, kurs, omvisninger, marked og mye mer i nydelige omgivelser i gamlebyen.»

Les mer om festivalen og programmet her: http://strikkefestivalen.no/

20. – 22. sept: Design By Me

Vi beklager å måtte meddele at Design By Me 20. – 22. september 2019 er avlyst.

http://www.designbyme.no/

27. – 29. sept : Bergen strikkefestival

«Bergen Strikkefestival arrangeres av og på Norsk Trikotasjemuseum i Bergen. Neste utgave av Bergen Strikkefestival arrangeres 27.-29. september 2019. Program og billetter vil legges ut i løpet av våren/sommeren 2019.
Bergen Strikkefestival ble arrangert for første gang i september 2016. Siden den gang har det blitt en årlig tradisjon. Fabrikken fylles med garn, strikkere og god stemning tre dager til ende.»

Les mer her: https://bergenstrikkefestival.com/bergen-strikkefestival-2/

27. – 29.sept: Kuringen i Trøndelag

«Strikkefestival 2018 var en suksess!
Sett av siste helgen i september 2019 og bli med på neste års strikkeeventyr.»

Les mer om Kuringen strikkefestival her:https://www.visitnorway.no/event/kuringen-strikkefestival-2019/171780/

11. – 13. okt: Strikehelg på Røros

«Vi har den store glede å invitere deg til en hyggelig, lærerik og inspirerende helg på Røros 11. – 13. oktober 2019. Sammen med oss blir Nina Granlund Sæther, kanskje mest kjent for sine bøker og foredrag hvor hun lar seg inspirere av gamle, norske tradisjonstekstiler og bearbeider dem slik at de blir aktuelle også i dag…»

Les mer her:https://www.exploretravel.no/strikk-roslashros-okt-2018.html

11. – 13. okt: Tromsø strikkefestival

«Vi håper at årets festival, for 9ende år på rad, vil gi påfyll av masse strikkeglede og inspirasjon. Vi har et rikholdig program med designkonkurranse, foredrag og workshops, innenfor flere felt. Barne- og ungdomsaktiviteter er det begge dager. Vi fyller lokalet med små arbeidsstasjoner der du kan se demonstrasjoner på diverse teknikker…»

Les mer om festivalen her: https://tromsostrikkefestival.no/

18. – 20. okt: Stavanger strikkefestival

«Stavanger Strikk og Drikk er stolte av å kunne invitere ALLE strikkere og garnglade, til Clarion Hotel Stavanger, 18.-20. oktober. Vi har et spennende program med nye og nyttige workshops, inspirerende foredrag, artige konkurranser, og mye, mye mer. Vi vil at Stavanger skal renne over av strikkeglede i oktober, og vi planlegger strikkemoro hele uken! «

Les mer her: https://stavangerstrikkefestival.no

1 – 3. nov: Geilo

«1. – 3. november 2019 inviterer vi til strikkehelg på Vestlia Resort på Geilo. Vi har i år flyttet strikketreffet vårt dit, og dette blir en helg med masse strikkeinspirasjon.  Vi byr på foredrag og workshops, og masse annet «attåt». «

Les mer her:https://www.strikkehelg.no/

1 – 3. nov: Tromsø

«1.-3. november 2019 inviterer Norges Husflidslag til landets største møteplass for alle som jobber med eller er interessert i vev.  På dette symposiet setter vi fokus på vev-tradisjoner i nordområdene. Vevsymposium 2019 – grenseløst mangfold finner sted på Tromsø museum med foredrag, kurs, vev-workshops, utstilling og sprett-opp butikk. Vi ønsker å synliggjøre det grenseløse mangfoldet i vev-teknikkene, men også likhetene som finnes i de ulike regionene.»

Les mer om vevsymposium i Tromsø her:http://www.husflid.no/om_oss/kalender/vevsymposium_2019_grenseloest_mangfold_i_tromsoe

Datoer, informasjon og beskrivelser kommer fra arangørenes nettsider, husk å sjekke lenkene til festivalen for program og evt endringer, avlysninger o.l

Dersom du vet om flere festivaler og arangementer som kan være interessante å ta med så send oss gjerne tips på team@lokkamag.no

Og husk – Løkka handler ikke bare om strikk – Veving, hekling, pjoning og andre garnhobbyer er også velkommen.

Kos deg på festival 🙂

Lukk

Motta nyhetsbrev

Få Løkkas nyhetsbrev og få Løkkelige nyheter rett i innboksen din.
NB! Du må huke av for at du godtar personvernregler for at vi ifølge loven skal kunne sende deg nyhetsbrev.