Strikk til mannen

Enten du er en strikkende mann eller har en mann å strikke til (eventuelt begge deler): heldig er han som har et skap fullt av fine strikkeplagg.

Enten han liker å skille seg ut eller gå i ett med mengden, er trendy eller vil ha klær som aldri vil gå av moten, liker mange farger eller bare grått, elsker å pynte seg eller helst vil bruke samme genser i sofakroken som på fin restaurant, her finner du garantert noe som passer for nettopp han du skal strikke til!

 

Foto: Elisabeth Steenks

Skorsteingenser
Av Elisabeth Steenks/ Strikkelisa

Denne kule ullgenseren har en tøff hals med snor, og er en original og annerledes strikkegenser som ikke mange andre har. Den strikkes ovenfra og ned i ett stykke, helt uten montering, og finnes i seks størrelser. Perfekt for mannen som vanligvis helst vil gå i en hettejakke!

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

 

 

Foto: Lill C Schei

Havnagenseren
Av Lill C Schei/ LillCat Design

Her får du faktisk to oppskrifter i én – en herregenser og en damegenser. Herregenseren er helmønstret, og utrolig lekker! Den finnes i dessuten i flere størrelser fra XXS helt opp til XXL. Denne er super for menn som liker å skille seg ut litt, og som ikke har noe imot at fremmede gir komplimenter og spør hvor klærne hans kommer fra.

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Stella Charming

Sikori herregenser og Mikill pjona tilbehørssett
Av Stella Charming

Er du i tvil om hva han liker? Gjør det enkelt! Sjekk denne helt enkle men råtøffe vikinggenseren, som uten tvil blir en ny garderobefavoritt! Og så passer den jo helt perfekt sammen med tilbehørsettet Mikill, som består av pjona votter og en akkurat passe baggy lue. Genseren strikkes i dobbel tråd Tynn Alpakka, og oppskriften dekker hele ti størrelser!

Les mer og kjøp oppskriften til Sikori herregenser her.

Les mer og kjøp oppskriften til Mikill tilbehørsett her.

 

 

 

 

 

 

Foto: Lindtner foto

Herrejakke i Hexa
Av Varm Design

Han må jo også få en kosejakke i 100% alpakka, og da faller valget naturlig nok på denne myke herligheten i Du Store Alpakka Hexa. På pinne 12 er denne jakka også utrolig kjappstrikket – helt perfekt! Oppskriften dekker fem størrelser, fra XS til XL.

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

 

 

Foto: Denise Samson

Genser med fletter og sjalskrage
Av Denise Samson

Dette er en virkelig flott herregenser i perlestrikk med sjalskrage og fine flettedetaljer. Garnet som er brukt er Alpakka Tweed fra Du Store Alpakka, og oppskriften dekker fem størrelser. Myk, litt oversized og fantastisk deilig, denne genseren kan brukes både til hverdags og pent!

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

 

 

 

 

Foto: Wenche Magerøy

Arn sokk
Av Lill C Schei/ LillCat Design

Er du i tvil om han er glad i strikkeplagg? Velg sokker! Alle bruker sokker, og selv den tøffeste mannen blir kald på føttene iblant. Arn er kule herresokker i mellomtykt sokkegarn, for eksempel Per Tryving pt5 Sport eller Sterk fra Du Store Alpakka. Oppskriften dekker størrelse 40-44.

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

 

 

Foto: Sara Johannesen

Favorittgenseren for herre
Av Wenche Roald

En kjempeflott genser i seks størrelser, som strikkes rundt nedenfra og opp med en tradisjonell mønsterbord på bolen. Denne er strikket i det fantastiske garnet Tinde Pelsullgarn fra Hillesvåg Ullvarefabrikk, altså i 100% ull. Resultatet er en varm og staselig genser som kler alle!

Oppskriften er tilgjengelig i boka Inspirerende Norsk Strikkemønstre, som du finner her.

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Mona Ellefsen

Fritidssokken
Av Mona Ellefsen/ Hekleguri

Kulere sokker enn disse får du neppe tak i, og selv den «kuleste» tenåringsgutten vil vel ikke si nei takk til disse ullsokkene. Ettersom oppskriften dekker 30 til 47 kan du her hekle «Converse»-sokker også til de aller største gutta i familien!

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Solveig Engevold Gaustad

Mistersett
Av FruHs

Ved første øyekast ser dette ut som et helt enkelt tilbehørsett bestående av skjerf og lue, men ser du nærmere etter kan du se strukturstrikken som gjør dette settet så spesielt.

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

 

Foto: Elisabeth Steenks

Rillestripeskjerf
Av Elisabeth Steenks/ Strikkelisa

Det utrolig kule med dette evighetsskjerfet er hvor forskjellige uttrykk du kan få kun ved hjelp av fargene du velger. Bildet viser en veldig maskulin variant i forskjellige gråtoner, men her kan du virkelig leke deg med farger!

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

 

 

 

Foto: Sara Johannesen

Hallingstjernetøfler
Av Wenche Roald

Sokketøfler slår sjelden feil. Disse tradisjonelle tøflene kan også toves lett, og kommer i to damestørrelser og to herrestørrelser (opp til størrelse 44/ 46). Husk at de krymper litt når de toves!

Oppskriften finner du i boka Inspirerende Norske Strikkemønstre, som du kan finne her.

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto. Denise Samson

Tormod genser
Av Denise Samson

Dette er en herlig genser i rillestrikk og halvpatent, med enkle detaljer som gir en virkningsfull effekt. Den er fantastisk myk i babyalpakka, og oppskriften dekker 4 størrelser fra XS til XL.

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Anne Merete Fjeld

Fjellrutelue til herre
Av Varm design

Enten du er ute etter en kort, tettsittende lue eller en lang, baggy variant er denne lua perfekt. Her får du nemlig oppskriften på begge deler – med det populære fjeldrutemønsteret fra Varm design. I 100% alpakka er dette en utrolig myk og deilig lue!

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Stella Charming

Kjekkas
Av Stella Charming

Kjekkas er et rålekkert tilbehørsett som består av votter, lue og skjerf i mykeste alpakka. Skjerfet er strikket i falsk patent, og hele settet er elegant nok til å brukes sammen finstasen så vel som jobbdressen.

Les mer og kjøp oppskriften her.

Lukk

Motta nyhetsbrev

Få Løkkas nyhetsbrev og få Løkkelige nyheter rett i innboksen din.
NB! Du må huke av for at du godtar personvernregler for at vi ifølge loven skal kunne sende deg nyhetsbrev.