Slipp våren løs!

Ja, for nå lengter vi mot vår! Vi drømmer om varmende, snøsmeltende solstråler. Hestehov og påskeliljer. Gåsunger og grønne spirer. Kaffe og kvikklunsj i solveggen. Vi finner inspirasjon i lettere klær, grønntoner, bladmønstre og påskepynt – alt som hører våren til.

 

Foto: Christian Vik

Pompomsjal
Av Elisabeth Steenks/ Strikkelisa

For verdens morsomste og søteste sjal, bør du ta en nærmere kikk på Pompomsjalet. Duskene er helt herlige, og dette er et sjal vi kan levende se for oss på påskefjellet.

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

Foto: Lene Tøstie

Kirsebærblomstring
Av Lene Tøstie

Dette er en virkelig nydelig og delikat kofte med et unikt mønster av kirsebærblomster. Den strikkes ovenfra og ned i ett stykke, før den klippes opp og deretter strikkes knappestolpen og halskanten. Her finner du fire alternativer for fasong på bolen og to alternativer for ermefasong, slik at du får ei kofte som passer perfekt til din kropp.

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

 

Foto: Marion Louise Rindsem

Floralue
Av Marion R Design

Den påskegule fargen er utrolig kul, men det er strukturen som gjør denne lua til en favoritt. Dette er en sånn struktur som ser forskjellig ut i forskjellige farger, og det gjør at man får lyst til å fylle en hel skuff med bare Floraluer. Én i hver farge, takk!

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

Foto: Denise Samson

Brødkurv og eggvarmere
Av Denise Samson

For en gledesspreder av et frokostsett! Begge er pjonet i bomullsgarn i tre farger, og du kan selvfølgelig også velge farger som passer til andre høytider – eller nøytrale farger til å pynte opp frokostbordet hele året.

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

Foto: Synne Ødegaard Aarbø

Blomstervingesjal
Av Kanonie Design

Vi får som kjent ikke nok av sjal, og særlig i overgangsårstidene vår og høst er lette og luftige sjal helt perfekte. Dette søte sjalet minner oss om blomsterenger og sommerfuglvinger, og alt vi drømmer om når vi er lei av vinter. Blomstervingesjalet er dessuten strikket i det spennende garnet Rose-Alpakka, som består av 50% rosefibre og 50% alpakka!

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

 

 

 

Foto: Guri Pfeifer

Leaf Clover Poncho
Av Denise Samson

Dette flotte og luftige plagget er laget av 192 heklede firkløvere som settes sammen til en poncho. Her finnes det uendelige variasjonsmuligheter! Du kan lage alle i samme farge, i gradienter for en ombre-effekt, eller i mange forskjellige farger. Du kan også sette sammen kløverne til et sjal eller et teppe.

Oppskriften er tilgjengelig i boka Poncho som du kan finne her.

 

Foto: Tommy Lokøy

Aurora Borealis
Av Stella Charming

En deilig myk og luftig genser, som er perfekt når vi nå ser mot lysere, varmere og ikke minst grønnere tider. Dette er også super påskeferiestrikk, for denne genseren kan du bruke hele sommeren!

Søstergenseren Aurora Australis er også verdt å sjekke ut. Denne er blant annet videre, og har lengre ermer og en annerledes halsåpning, og du finner den her. Begge gensere finnes i hele 10 størrelser, fra str 32 til 50!

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

 

 

 

Foto: Christian Vik

Ermegenser
Av Elisabeth Steenks/ Strikkelisa

Dette er en barnegenser med stor variasjonsmulighet, som beskrives i oppskriften. Det er nok den perfekte vårgenseren, enten den strikkes i den deilige gulfargen på bildet, eller i podens favorittfarge. Foreløpig er den helt super under jakken, men etterhvert som været snur og det blir varmere kan den også erstatte jakken helt.

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

 

 

Foto: Eivind Røhne

Hjerte på hjerte ankelsokker
Av Denise Samson

Disse supersøte ankelsokkene med hjertemønstret hullstrikk er helt til å spise opp! I disse kan vi danse mot vår i bare sokkelesten!

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

 

 

 

Foto: Stella Marie Tveter

Sol
Av Stella Charming

Vårstrikk til mannen i ditt liv? Sol er en ypperlig vår- og sommergenser i bomull, og strikker du den i ull passer den like godt hele året rundt. Den strikkes nedenfra og opp med raglanfelling, og finnes i fire størrelser.

Psst! Den er også perfekt som en oversized damegenser!

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

 

 

Foto: Marion Louise Rindsem

En liten kylling med venner
Av Marion R Design

Påskelua over alle påskeluer! En liten kylling med venner er en lue i voksenstørrelse i Arwetta Classic, og passer inni et akkurat passe stort påskeegg.

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

Foto: Tordis Skattum Karlsen

Easter Lily votter og lue
Av Marianne Skatten

Matchende votter og lue til dame i Rauma Lamullgarn. Settet er inspirert av tradisjonelle norske og latviske vottemønstre – og selvfølgelig også av påskeliljer. Resultatet er et tilbehørssett som gir deilige assosiasjoner til vår og påske. Akkurat det vi ønsker oss nå!

Les mer og kjøp oppskrift på vottene her.

Les mer og kjøp oppskrift på lua her.

 

 

 

 

 

 

Foto: Wenche Roald

Gåsunger
Av Wenche Roald

Hva gir mer vårfølelse enn gåsunger? Ingenting! Når de første gåsungene dukker opp – ja, da er det vår. Disse damesokkene er perfekt vårstrikk, og størrelsene dekker 36/37, 38/39 og 40/41.

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

Lukk

Motta nyhetsbrev

Få Løkkas nyhetsbrev og få Løkkelige nyheter rett i innboksen din.
NB! Du må huke av for at du godtar personvernregler for at vi ifølge loven skal kunne sende deg nyhetsbrev.