Sesongens festfine plagg lager du selv – både til liten og stor!

Våren er her, og med den går vi inn i en ny festsesong. Det er mye som skal feires i tida som kommer – både 17.mai og konfirmasjoner, dåp og bryllup, midtsommer og andre sommerfester. Og innimellom alt dette kommer selvfølgelig alle bursdagene.

Da er det greit å ha et utvalg vakre strikke- og hekleplagg for hånden, som både komplimenterer finstasen og holder oss varme gjennom den lunefulle norske våren og sommeren. Og inspirasjonen – ja, den finner du selvfølgelig her i Løkka!

 

Foto: Eivind Røhne

Hjertenskjær
Av Helle Siggerud

Når det gjelder festantrekk kommer vi ikke utenom den utrolig talentfulle strikkedesigneren Helle Siggerud. Bare se på denne usedvanlig vakre brudeboleroen, som får hjertene våre til å hoppe over et slag. Har du sett noe så romantisk og nydelig?

Oppskriften finner du i boka Strikk til alle tider.

 

 

 

 

 

Foto: Eivind Røhne

Johannes blomsterdrøm
Av Helle Siggerud

Denne barneboleroen med tradisjonelt mønster er et passende tilbehør til ethvert festantrekk – uansett anledning. I Rauma Finullgarn er den også varm og god på kjølige dager og kvelder.

Oppskriften finner du i boka Strikk til alle tider.

 

 

 

 

 

 

Elise
Av Helle Siggerud

Snakk om festfin! For en utrolig vakker, figurnær vest som enkelt kan matches enten med en stakk eller et hvilket som helst skjørt – og vips har du et festantrekk! Vesten er strikket i Tumi fra Rauma Garn, og oppskriften dekker størrelse 36 til 44. De matchende pulsvantene heter Fie, og oppskriften på disse kan du finne her.

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

 

 

 

 

Foto: Mona Ellefsen

Juliane Dåpskjole
Av Hekleguri

Hekle dåpskjole til hovedpersonen selv? Juliane er en yndig og vakker kjole som vil gjøre den store dagen ekstra spesiell. Ekstra gøy er det jo også at du samtidig får oppskrift på en matchende kjole til storesøster. Stas!

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

 

Eivind Røhne

Saqqara
Av Linda Marveng

Saqqara er et nydelig sjal som kan brukes på flere måter, og tilpasses slik at det passer akkurat til finstasen. Oppskriften inkluderer også matchende løse ermer som gjør stilen komplett! For et tilbehør til brudekjolen!

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Elisabeth Steenks

Topp og kjole med perler
Av Elisabeth Steenks/ Strikkelisa

Søtere går det vel nesten ikke an å bli. Enhver prinsesses drøm må vel være å ha en utsvingt kjole med bling. Den strikkes ovenfra og ned, og dermed kan den bli akkurat så lang som du (og prinsessen) ønsker. tillegg kan du velge å strikke den som en kul topp. Størrelsene dekker 1-2 år og opp til 10 år, så her kan både store og små matche hverandre.

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

Foto: Elisabeth Steenks

Løvfalljakke
Av Elisabeth Steenks/ Strikkelisa

17.mai-jakken er i boks! Og som en ekstra bonus er den like passende til både bursdager, dåpsdager, konfirmasjoner. Den finnes i størrelsene 1 til 10 år, og strikkes i ett stykke med raglanermer. Dette er en barnejakke å bli glad i!

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

 

 

 

Foto: Livø Eikeland

Myrtel
Av Pinnedans

Myrtel er en fantastisk nydelig barnekjole med søte detaljer i kontstrikk. Den er strikket i Tinde Pelsullgarn fra Hillesvåg Ullvarefabrikk, og kan derfor brukes hele året rundt. Oppskriften dekker størrelse 2 til 8 år, og er blant annet suveren til lag-på-lag-kleskoden vi er blitt vant til for å tilrettelegge for det varierende været på 17.mai…

Oppskriften er tilgjengelig i boka Pinnedans – 40 fine plagg i kontstrikk

 

 

 

 

 

Foto: Elin Nordmeland

Skogsdrøm barnekofte
Av Tone Loeng

For en staselig kofte med ermekuppel og tøff krage! Denne vil gjøre seg til de fleste anledninger, og kan brukes året rundt enten som ett av flere lag med klær, eller i stedenfor jakke på vår og høst.

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

 

 

 

 

Foto: Elin Nordmeland

Gulveis kofte
Av Tone Loeng

Gulveis er en riktig lekkerbisken av ei kofte, med sadelskulder og søt krage. Denne er strikket i Finull PT2, og finnes i hele 10 størrelser. Gulveis er definitvt for deg som liker en utfordring mellom hendene.

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

 

 

 

 

Foto: Tommy Lokøy

Sweet Alice
Av Stella Charming

Sjal får man jo som kjent ikke nok av, og superfeminine Sweet Alice vil komplimentere penkjolen perfekt og holde bare skuldre varme når sommerkveldene blir kjølige.

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

Lukk

Motta nyhetsbrev

Få Løkkas nyhetsbrev og få Løkkelige nyheter rett i innboksen din.
NB! Du må huke av for at du godtar personvernregler for at vi ifølge loven skal kunne sende deg nyhetsbrev.