På tide å planlegge påskeferien? Vi har håndarbeidsprosjektene!

Det føles nesten for godt til å være sant, men det er faktisk snart vår! Februar er gjerne fryktelig kald og mørk, og uten særlig mer spenning enn en ekstra vinterdag hvert fjerde år. Sliter du med mørketida kan det derfor være godt å begynne å planlegge vårens håndarbeidsprosjekter, og se fram imot lysere tider, grønne blader, og ei varm sol som tiner oss opp igjen etter vinteren.

Når vi tenker på påske og våren ser vi gjerne for oss bjørkeris og gåsunger, gjerne med fargerike fjær eller pynteegg i en vase på stuebordet. Det å ta naturen inn i huset i form av spirer og blomster er en eldgammel tradisjon som gir like mye glede den dag i dag. Det er rett og slett en feiring av våren, en ny start både for naturen og for oss selv, og sola som bringer både lyset og livet tilbake etter mørketida.

Da er det naturlig å velge andre håndarbeidsprosjekter enn vi gjorde på vinteren. Vi drømmer om farger, og påsken forbindes gjerne nettopp med mange farger. Særlig myke pasteller, og alle nyanser av gult og grønt. Vi pynter med kyllinger og tulipaner, dekorerte egg og fargerike fjær, kaniner, lam og andre dyrebabyer, og gleder oss over alt det nye.

Enten du ønsker å lage påskepynt, klær til påskekosen, tilbehør til påskeegget (noen ganger ønsker vi å legge mer enn bare godteri i påskeegget), eller rett og slett å planlegge håndarbeider til påskeferien – her finner du masse inspirasjon som er perfekt for denne tida av året!

Foto: Bente Presterud

Easter Chickens Norwegain Style av Bente Presterud

Hvor søte er vel ikke disse påskehønene? Kroppene strikkes i tradisjonelt mønster fra forskjellige steder i Norge, mens øyne, kam og nebb er brodert på. Vi er helt forelska!

Les mer og kjøp oppskriften her. 

Foto: Linn Bryhn Jacobsen

Tulipanpute og restegarnspute av Cecilie og Linn/ Hønsestrikk

Tulipaner hører påsken (og våren) til, så hvorfor ikke dekorere med en kjempeflott tulipanpute? Med i oppskriften følger to ulike diagrammer, som begge egner seg perfekt for restegarn.

Les mer og kjøp oppskriften her.

Foto: Wenche Roald

Harepus av Wenche Roald

For en søt barnegenser! Med det nydelige harepusmønsteret er det ingen tvil om at denne passer perfekt til påsken – men også både før og etter. Den er like fin til gutt som jente, og oppskriften dekker størrelse 2 – 8 år. Dette blir fort en favoritt!

Les mer og kjøp oppskriften her.

Foto: Wenche Roald

Påskeharene av Wenche Roald

Enten du foretrekker sokkestrikk over genserstrikk, eller ønsker sokker som matcher barnas Harepusgenser – her er sokkene med samme mønster! Disse herlighetene er varme og gode i ull, og er også perfekte i påskeegget.

Les mer og kjøp oppskriften her.

Foto: Mona Ellefsen

Eggibaggi av Mona Ellefsen/ Hekleguri

For en original og morsom idé! Disse heklenettene passer påskeegg i tre forskjellige størrelser, og er både søte og dekorative, samt praktiske! Nå er det slutt på at lokket faller av og godteriet havner på golvet mens egget bæres rundt av ivrige barnehender!

Les mer og kjøp oppskriften her.

Foto: Elisabeth Steenks

Vintervarm Krone av Elisabeth Steenks/ Strikkelisa

Hvem sa at man bare kan fylle påskeegget med godteri? Man kan jo fylle opp med alle slags godsaker, inkludert en herlig strikkekrone verdig en ekte prinsesse med kalde ører. I oppskriften følger flere forslag til hvordan kronen kan dekoreres.

Les mer og kjøp oppskriften her.

Foto: Elisabeth Steenks

Løvsprettsjal av Elisabeth Steenks/ Strikkelisa

Dette nydelige sjalet med vårlig mønster er perfekt på påsketuren, og perfekt påskeferiestrikk. Det er et varmt og deilig plagg i ren ull, og vil også være mykt og luksuriøst i en merino-silkeblanding.

Les mer og kjøp oppskriften her.


Foto: Denise Samson 

Brødkurv og eggevarmere av Denise Samson

Dette dekorative settet ønsker vi oss til påskefrokosten! Både brødkurv og eggevarmere er pjonet, og her kan du gjøre det så fargerikt som du vil. De søte pastellfargene er perfekte til påsken.

Les mer og kjøp oppskriften her.

Foto: Tone Loeng 

Vårfrisk av Tone Loeng 

Denne genseren er virkelig vårfrisk i fargen, og dessuten en perfekt vårgenser i deilige Puno fra Rauma Ullvarefabrikk. Den rundstrikkes nedenfra og opp uten montering, og oppskriften dekker 10 størrelser. 

Les mer og kjøp oppskriften her.

Foto: Bitta Mikkelborg

Hyttesokker av Bitta Mikkelborg/ Bittami design

Kjempeherlige ankelsokker med påskemønster, perfekt for restegarn! De passer også i påskeegget, og er minst like søte som godteri.

Les mer og kjøp oppskriften her.


Foto: Gro Andersen

Påskefine føtter av Bitta Mikkelborg/ Bittamis design

Artige sokker med flott påskemønster og dekorative flettedetaljer, helt supre for kalde påskeføtter.

Oppskriften er tilgjengelig i boka Strømper – strikking hele året.

Foto: Tordis Skattum Karlsen

Easter Lily Mittens av Marianne Skatten

Disse flotte vottene har mønster inspirert av påskeliljer, og også av tradisjonelle norske og latviske vottedesign. Perfekte påskevotter, som også får plass i et litt større påskeegg.

Les mer og kjøp oppskriften her.

Foto: Tordis Skattum Karlsen

Easter Lily Hat av Marianne Skatten

Lua er designet over samme lest som de matchende vottene, og er virkelig flott og unik. Hele settet sammen vil være en fantastisk påskegave – eller prosjekt for påskeferien.

Les mer og kjøp oppskriften her.

Foto: Chatrine Halvorsen

Lars og Line av Chatrine Halvorsen

Kjempesøt strikkegenser til barn, med heklede kyllinger som passer perfekt i brystlommen. Genseren passer både til gutt og jente, og størrelsene dekker 6 mdr – 6 år. Du kan selvfølgelig også overraske med lille Lars og Line-kyllingene i påskeegget.

Les mer og kjøp oppskriften her.

Foto: Anne Merete Fjeld

Rilletrillejakke av Varm design

Det er noe påskete ved denne jakken. Er det fargene? Er det stripene? Eller er det det at påsken er en perfekt tid til å hylle seg inn i en deilig strikkejakke og kose seg med kakao og påskekrim? Uansett er det aldri feil med en oversized jakke med sølvglitter, synes vi!

Les mer og kjøp oppskriften her.


Foto: Marianne Olsen

Louise og Elias baggy lue av Marianne Olsen

En kul, ungdommelig og urban lue i en knæsj gulfarge – hvem ville vel ikke bli glad for å finne denne i påskeegget sitt? Den kan selvfølgelig lages både med og uten dusk, til gutt eller jente, mann eller dame.

Les mer og kjøp oppskriften her. 

Lukk

Motta nyhetsbrev

Få Løkkas nyhetsbrev og få Løkkelige nyheter rett i innboksen din.
NB! Du må huke av for at du godtar personvernregler for at vi ifølge loven skal kunne sende deg nyhetsbrev.