Overlevelsesguide for deg som bor sammen med en garnentusiast

Strikkere og heklere kan noen ganger se ut til å leve etter egne regler og i en litt annen virkelighet. Det vil si, i alle fall for andre som ikke deler denne besettelsen… entusiasmen.

Men ikke fortvil, Løkka er her for å hjelpe deg med å navigere den forvirrende virkeligheten som er en garnentusiasts hverdag. Disse ti tipsene vil forhåpentligvis gi et lite innblikk i hvordan vi tenker, og gjøre hverdagen litt lettere for våre heldige utvalgte.

En ting er i alle fall sikkert. Du som er så heldig å ha funnet deg en ekte garnentusiast kommer aldri til å fryse igjen! I alle fall ikke dersom du følger denne overlevelsesguiden.

1.

Vi starter med det viktigste: Du må aldri, aldri forstyrre mens det telles masker. Dersom det telles høyt bør du helst ikke være i nærheten engang. Dersom du mot formodning skulle komme til å si noe likevel og vi svarer ved å telle enda høyere bør du snike deg sakte og forsiktig unna, og komme tilbake på et mye bedre tidspunkt. Gjerne med sjokolade.

2.

Du skal kjenne oss innmari godt dersom du har tenkt å kjøpe garn i gave. Egentlig er det best å la være, med mindre du har spesifikke instruksjoner i form av en særdeles detaljert ønskeliste. Altså, tanken er god, den! Det er bare det at mange garnentusiaster er kresne på både kvalitet og farger – og det samme gjelder utstyr og tilbehør.

Et gavekort til favorittgarnbutikken er derimot gull!

Gavekort til garnbutikken? Ja takk!

3.

Ikke gå ut ifra at vi ikke lytter til deg selv om vi har blikket festet på strikketøyet. Mange strikkere og heklere konsentrerer seg nemlig enda bedre om hva som blir sagt dersom de har noe å henge fingrene i. Det betyr heller ikke at vi kjeder oss, bare at hendene våre var ledige og garnet var innen rekkevidde.

4.

Du må aldri love bort strikke- eller hekleplagg på våre vegne. Vel er vi glad i håndarbeidet vi holder på med, men det er vår tid og energi vi bruker, og vi vil selv velge hvem vi gir bort til. Idéer og forslag er selvfølgelig greit!

5.

Du kan like gjerne lære deg forskjellen på strikking og hekling med én gang. Med mindre du ønsker en lengre forelesning (med stadig mindre tålmodighet i stemmen) hver gang du sier feil. Bonuspoeng dersom du også kan se forskjell på pjoning og hakking, men der er vi mye mer tilgivelige. 

6.

Vis forståelse for at garn og prosjekter lever sitt eget liv. Ja, vi trenger alltid mer garn til et nytt prosjekt som vi ikke vet når vi skal starte og antagelig ikke kommer til å gjøre ferdig. Men bare se på gleden og forventningen i ansiktet vårt når vi legger opp til et nytt prosjekt! Vi blir nemlig som et lite barn på julaften!

Garnbutikker har en magisk tiltrekningskraft.

7.

Blomster og smykker liker vel alle, men vi sier heller ikke nei takk til en boks med søte maskemarkører!

8.

«En omgang til» betyr aldri en omgang til. Strikker vi med garn med fargeskifte kan du regne med at det betyr «Jeg skal bare strikke til jeg kan se neste farge, og så litt til. Egentlig kan du bare gå og legge deg og så sees vi i morgen.»

9. 

Garnbutikker har en magnetisk tiltrekningskraft som ofte ikke kan motstås. Dette gjelder både når vi er hjemme og på ferie. Vi kan ikke noe for det – helt sant! 

10.

Vil du være helten vår for evig og alltid? Lær deg å feste tråder og tilby deg å gjøre det med en gang et nytt plagg kommer av pinnene. Gjør du dette kan jeg love deg at du alltid vil holde varmen!

Lukk

Motta nyhetsbrev

Få Løkkas nyhetsbrev og få Løkkelige nyheter rett i innboksen din.
NB! Du må huke av for at du godtar personvernregler for at vi ifølge loven skal kunne sende deg nyhetsbrev.