Nå er det tid for hjemmekos!

Det fineste med vinteren er å kose seg innendørs med en kopp rykende varm sjokolade og favorittpleddet over beina. Og hvorfor stoppe der? Januar er rett og slett den perfekte tida til å skape litt skikkelig hjemmekoselig stemning i hele huset.

Koselig er et sånt ord som umiddelbart gir assosiasjoner til noe positivt. Og visste du at det er et ord som faktisk ikke kan oversettes til noe annet språk? Cosy er vel det nærmeste på engelsk, svenskene har det trevligt, og resten av verden kan trykke det danske trend-ordet hygge til sitt bryst så mye de vil – ikke en gang disse ordene er fullstendig dekkende. Ordet hjemmekoselig er minst like unikt.

Og vi nordmenn vet virkelig hvordan vi skal skape en koselig stemning hjemme – sommer som vinter, både alene og sammen med andre. Hva som føles hjemmekoselig er selvfølgelig forskjellig fra person til person, men mellom deg og meg er det ikke noe som skaper mer kos enn noe vi har laget selv med garn og pinner! Deilige sokker, myke pledd, og flotte puter som pynter opp i sofakroken står høyt på min egen liste, i hvert fall.

Under kan du finne flere oppskrifter som bidrar til litt ekstra hjemmekos, ved hjelp av garn og pinner. Ren magi!

 

Foto: Livø Eikeland

Edda pute
Av PinneDans

Er det noe man ikke får nok av i hjemmet bortsett fra myke og varme tepper, er det myke og deilige puter! Edda-puten er laget i kontstrikk, og oppskriften dekker to forskjellige størrelser: 50 x 50 og 40 x 60 cm. Med denne oppskriften i bakhånd kan du altså lage ditt eget herlige putehjørne med matchende farger.

Oppskriften er tilgjengelig i boka Pinnedans – 40 fine plagg i kontstrikk.

 

Foto: Ellen Lande Gossner

Kates Krokus
Av Bitta Mikkelborg

Gjestebadet får en enkel og flott overhaling ved å henge opp dette dekorative settet bestående av klut og håndkle. En såpe i matchende farge blir prikken over i-en når du får gjester på besøk.

Les mer og kjøp oppskriften her. 

 

 

 

 

 

Foto: Livø Eikeland

Hegelins Lappeteppe
Av PinneDans

Det er vel ingenting som er mer koselig enn å sette seg på sofaen og pakke seg inn i et deilig mykt og varmt pledd, særlig når været er guffent og dagen har vært lang. Hegelins lappeteppe er et dekorativt pledd i kontstrikk, som vil øke hjemmekos-faktoren med flere hakk i vinter!

Oppskriften er tilgjengelig i boka Pinnedans – 40 fine plagg i kontstrikk.

 

 

 

 

 

 

Foto: Victoria Sandmark

Vilfrid klut
Av Victoria Sandmark

Joda, hjemmestrikkede kjøkkenkluter bidrar til økt hjemmekos på tross av assosiasjoner til husarbeid. Denne kluten er så fin at den skal få henge framme også når den ikke er i bruk!

Les mer og kjøp oppskrift her.

 

 

Foto: Guri Pfeifer

Kosetøfler
Av Denise Samson

Mmm, myke kosetøfler i deilig alpakka. Hva er vel bedre? Og med så flotte fletter er det fort gjort å bli sittende og beundre dem der de stikker fram fra under pleddet på sofaen.

Oppskriften er tilgjengelig i boka Hekta På Fletter, et oppslagsverk i flettestrikk. 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Stella Charming

Cumulus
Av Stella Charming

Heklet nett som passe perfekt til garnprosjektet. Det gjør jo ikke noe at blir liggende framme når selve nettet er så fint!

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Lill C Schei

Ruterdame pute
Av Lill C Schei/ LillCat Design

Denne puta med dekorativt rutemønster strikker du raskt og greit på pinne 5,5! Oppskriften er på en standard pyntepute-størrelse 50 x 50 cm.

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

 

 

 

Foto: Merete Haseth

Olea babyteppe
Av Marion R design

Babyrommet skal jo også være hjemmekoselig. Dette utrolig søte babyteppet finnes i to oppskrifter, den ene strikkes på pinne 2,5 (den finner du her), og den andre på pinne 4. Begge er myke og deilige i lammeull, og strikkes innenfra og ut!

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

 

Foto: Guri Pfeifer

Pledd
Av Denise Samson

For et utrolig dekorativt pledd! Dette vil være like vakkert hengende over armlenet på sofaen som over beina eller rundt skuldrene. Legg merke til alle de vakre detaljene!

Oppskriften er tilgjengelig i boka Hekta På Fletter, et oppslagsverk i flettestrikk. 

 

 

 

 

Foto: Wenche Magerøy

Frostrosestrømper
Av Lill C Schei/ LillCat Design

Ingen hjemmekos uten lange, deilige, supermyke strømper! Og disse er i tillegg sååå lekre!

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

 

 

 

Foto: Lene Tøstie

Betula Pendula
Av Lene Tøstie

Hjemmekos er også å ha et vakkert sjal å slenge over skuldrene på kjølige kvelder, og som er dekorativt nok til å henge på veggen eller over stolryggen når det ikke er i bruk. Betula Pendula er et slikt sjal, med et aldeles nydelig hullmønster som minner om bjørkeblader. Og denne assosiasjonen til vår og lysere tider er en velkommen påminnelse på denne tiden av året.

Les mer og kjøp oppskriften her.

Lukk

Motta nyhetsbrev

Få Løkkas nyhetsbrev og få Løkkelige nyheter rett i innboksen din.
NB! Du må huke av for at du godtar personvernregler for at vi ifølge loven skal kunne sende deg nyhetsbrev.