Mens vi venter på Outlander sesong 4!

Er det flere som venter i spenning på sesong 4 av tidsreisedramaet Outlander, som starter i november? Er du som oss er du kanskje mindre interessert i selve historien enn du er i de helt fantastiske strikkeplaggene som dukker opp med jevne mellomrom!

Under kan du finne en god håndfull plagg fra norske designere som vi har lyst til å strikke mens vi venter på fortsettelsen – for ikke å snakke om mens vi ser på! Om designerne selv ikke var inspirert av serien da de laget oppskriftene, gir plaggene i alle fall herlige assosiasjoner til klærne som bæres av Claire og de andre i den populære tv-serien.

Les også: Tilfeldigheten som fikk fans over hele verden til å kjøpe garn og pinner – her er inspirasjonen bak Outlander-strikkeplaggene! (for abonnenter)

 

Mjøsa. Foto: Nina Mikkelsen

Mjøsa
Av Lene Tøsti

Bølgemønsteret i dette nydelige sjalet er litt av et blikkfang, og minner om små bølger som dannes på innsjøen når det blåser. Mjøsa er virkelig et passende navn!

Oppskriften kan du kjøpe her.

 

 

Kaffe Latte sjal. Foto: Randi K Design

Kaffe Latte Sjal
Av Randi K Design

Dette myke og pene sjalet i merino varmer godt over skuldrene og er elegant i sin enkelthet. Det er strikket i merino, som gir et både lett og varmt sjal.

Oppskriften kan du kjøpe her.

 

Rysjesjal. Foto: Elisabeth Steenks/ Strikkelisa

Rysjesjal
Av Elisabeth Steenks/ Strikkelisa

Vi kan levende se for oss Claire med dette sjalet mens hun vandrer rundt i de skotske skogene på leting etter urter, eller sittende på hesteryggen ridende over høylandet.

Rysjesjal er et lettstrikket og vakkert asymmetrisk sjal i håndfarget garn.

Oppskriften kan du kjøpe her.

 

Bolero. Foto: Guri Pfeifer

Bolero
Av Denise Samson

Ja, denne boleroen har vi vist fram tidligere, men Guri Malla så lekker den er! Og denne vil definitivt holde oss varme og gode mens vi vandrer de kalde korridorene i Castle Leoch.

Oppskriften finner du i boka Hekta på Fletter

 

 

Les også: Fletter til folket! Dette er flettestrikk, og slik får du det til selv (for abonnenter)

 

 

 

Bikubeskjerf. Foto: Lindtner foto

Bikubeskjerf
Av Anne Merete Fjeld/ Varm design

Bikubefletter på pinne 8? Ja takk! Vi kan nesten se for oss Claire i dette skjerfet som lukkes til en hals ved hjelp av knapper foran. I Hexa fra Du Store Alpakka blir dette vinterens koseplagg!

Oppskriften kan du kjøpe her. 

 

Hugs & Kisses. Foto: Tommy Lokøy

Hugs & Kisses
Av Stella Charming

Hugs & Kisses er et tilbehørssett bestående av sjelvarmeren XOXO og de pjona pulsvarmerne Sinni (disse kan også kjøpes hver for seg). Deilig chunky og supervarme i DROPS Polaris.

Oppskriftene kan du kjøpe her.

 

Fingerless lace mittens. Foto: Randi K Design

Fingerless Lace Mittens
Av Randi K Design

Disse pulsvarmerne er helt supre for å plukke legende urter i skogkanten, som Claire. De er søte og feminine, og perfekte til å holde håndleddene varme i den kjølige høstkulda.

Oppskriften kan du kjøpe her.

 

 

 

Firenze mittens. Foto: Ida Nygaard

Firenze mittens
Av Marianne Skatten

Disse halvlange pulsvarmerne har åpning til tommelen, og er dekorert med fantastiske flettedetaljer. Disse minner veldig om et par Claire bruker i serien, og denne forbindelsen understrekes også av det utrolig kule bildet!

Oppskriften kan du kjøpe her.

 

Milanesisk blondesjal. Foto: Kim Müller

Milanesisk Blondesjal
Av Linda Marveng

Det er ikke vanskelig å se Skottland i dette blondesjalet! Designet har også knapper og kan bli brukt på forskjellige måter, blant annet som en bolero. Det digger vi!

Oppskriften finner du i boka To Rett, En Vrang. Designstrikk. 

 

Nakkevarmer. Foto: Anne Merete Fjeld/ Varm design

Nakkevarmer
Av Anne Merete Fjeld/ Varm design

Denne er nesten som designet for serien! Den er perfekt for deg som ikke liker lange dinglende skjerf, men foretrekker en løs, varm hals. Den er rask å strikke på pinne 7, så dersom du har flere gode venner som elsker Outlander vet du i alle fall hva du kan gi dem i julegave. Denne rekker du å strikke mange av før jul!

Oppskriften kan du kjøpe her.

 

 

 

Oydis. Foto: Eivind Røhne

 

Oydis hals
Av Linda Marveng

Oydis er en varm og myk hals med et nydelig flettemønster, designet for å komplementere den vakre Oydisgenseren.

Halsen strikkes med en tråd Du Store Alpakka Dreamline Soul, og en tråd Pickles Merino Tweed. Et skikkelig drømmeplagg, med andre ord!

Oppskriften kan du kjøpe her.

 

 

 

 

Foto: Tormod Berg Hansen

Pulsvarmere med viklemasker
Av Denise Samson

Disse pulsvarmere er aldeles nydelige! De er strikket i Alpakka Silke Sandnes garn, så du kan jo bare tenke deg hvor myke og eksklusive de vil føles å ha på. Oppskriften har også en QR-kode som viser hvordan du strikker viklemasker.

Oppskriften kan du kjøpe her.

 

Oslo wrist warmers. Foto: Ida Nygaard

Oslo Wrist Warmers
Av Marianne Skatten

Disse herlige pulsvarmerne kan du strikke så lange eller korte du vil, og de kan strikkes helt eller delvis i hullstrikk. Du kan se bilder av flere eksempler på Ravelrysiden av både dette og bruk av farger. Vi elsker plagg med mange variasjonsmuligheter!

Og nok et herlig bilde!

Oppskriften kan du kjøpe her.

 

 

Naknek. Foto: Tommy Lokøy

Naknek bolero
Av Stella Charming

Naknek er en deilig og varm bolero i perlestrikk på pinne 8 – superrask å strikke, med andre ord! Den sitter løst og ledig, og er både røff og elegant på én gang. Fordi den er strikket i dobbel Puno holder den rygg og skuldre varme og gode.

Oppskriften kan du kjøpe her.

 

 

 

 

 

Sesong 4 tar strikkeplaggene til Amerika!
Gode nyheter! I den offisielle traileren for sesong 4 ser det ut til at Claire tar med seg strikkeplaggene over til Amerika, så vi kan kose oss videre med både historien og strikkeinspirasjonen – i nye omgivelser.

Sesong 4 vil i første omgang kun bli vist på ViaPlay, mens eldre sesonger også er tilgjengelige på NetFlix og HBO Nordic.

Lukk

Motta nyhetsbrev

Få Løkkas nyhetsbrev og få Løkkelige nyheter rett i innboksen din.
NB! Du må huke av for at du godtar personvernregler for at vi ifølge loven skal kunne sende deg nyhetsbrev.