Lun og leken i nye vinterfavoritter

Vinteren er her, og vi vet jo at her i Norge varer den gjerne en stund. Så deilig, egentlig! Da har vi jo mulighet til å kose oss i de varmeste strikkeplagg, for ikke å snakke om masse tid til å lage oss nye vinterfavoritter. Under kan du finne inspirasjon til nettopp din nye strikke- (eller hekle-) favoritt! I disse designene holder du deg lun og varm, enten du foretrekker å leke ute eller inne i vinter.

 

Foto: Wenche Roald

Vinterstjerne
Av Wenche Roald

Vinterstjerne er i utgangspunktet en helt enkel genser med en tradisjonelt stjernebord på bærestykket. Denne er fantastisk vinterlig i fargevalget, men her kan man også virkelig leke seg med farger, og skape seg den perfekte kosegenseren. Oppskriften dekker seks størrelser, fra XS til XXL, og du kan også finne matchende sokker her.

Les mer og kjøp oppskrift på genseren her.

 

 

 

 

 

 

Foto: Heidi Eikeland

Skjerfet Lyngen
Av PinneDans

Lyngen er et stort og deilig skjerf som virkelig vil holde deg varm i vinter. De karakteristiske kontstrikk-rutene gjør skjerfet helt unikt og gir det en fantastisk flott tekstur.

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Renate Holden Søgaard/ Fru Hs

Adventlue
Av Fru HS

For en søt lue til både liten og stor! Her brukes også litt glittergarn for en sprudlende effekt som gir litt ekstra glede en kald vinterdag.

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

Foto: Christian Vik

Vintervarmt sjal
Av Strikkelisa

Dusken og blondekanten gjør dette til et helt spesielt sjal som virkelig har vunnet våre hjerter. For en gledesspreder! Strikke kanten i matchende eller kontrastfarger, og skap ditt helt eget vintervarmt sjal.

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

 

 

 

Foto: Are Knudsen

Sofie lue og votter
Av Helle Siggerud

I dette settet blandes tradisjonelt mønster med sporty striper, og blir til et fargesprakende og lekkert design som vil oppgradere enhver vintergarderobe!

Les mer og kjøp oppskriften her.

PS. Er du også nysgjerrig på den lekre, matchende koften? Den finner du her.

 

 

Foto: Tone Loeng

Lykke kofte
Av Tone Loeng

Og mens vi snakker om kofter kommer vi jo ikke utenom koftedronningen selv, Tone Loeng! Denne vakre koften har fått navnet Lykke, og det er fordi asymmetrien i mønsteret ifølge tradisjonen skal bringe bæreren av koften hell og lykke.

Les mer om dette og kjøp oppskriften her.

 

 

 

 

 

Foto: Elisabeth Steenks

Ogviharpyntatrelue
Av Elisabeth Steenks/ Strikkelisa

Vi kommer ikke utenom jula når vi snakker om vinteren, og her har vi funnet en morsom lue til barn i alderen 1 – 12 år. La barna velge farger til pynten selv eller overrask dem i julekalenderen med ferdig pyntet juletre.

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

 

 

Foto: Anne Merete Fjeld

Sofiegenser
Av Varm design

Sofiegenseren er en innmari kul oversized kosegenser i flettestrikk, i et chunky ullgarn på pinne 20!

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

 

 

 

Foto: Mona Ellefsen

Adventskjøkken
Av Hekleguri

Foretrekker du å leke deg på kjøkkenet i adventstida? Hekleguri har designet et retroinspirert kjøkkensett med tanke på nettopp adventstida, bestående av heklet forkle, kjøkkenklut, gryteunderlag og spisebrikke. Lag det i lilla for bruk i førjulstiden, eller rett og slett i rødt for å leke seg på julekjøkkenet!

Les mer og kjøp oppskrift her.

 

 

 

 

 

 

Foto: Ellen T. Andresen

Eskimo lue
Av  Ellen T. Andresen/ SISO Designs

Det er den enorme dusken på toppen som gjør denne lua så uimotståelig skjønn! Og tenk så deilig myk den er i DROPS Eskimo. Med tykke pinner og tykt garn er dette et raskt prosjekt som du får unna på et blunk. Fram til 29. november får du automatisk 25% avslag på dette mønsteret som en del av Indie Designer Gift-A-Long 2018.

Les mer og kjøp oppskrift her.

 

Foto. Tommy Lokøy

So Long og Kenai
Av Stella Charming

Dette utrolig kule og rocka settet består av kjole og skjerf i det deilige myke garnet Puno Petit. Her går du virkelig vinteren i møte med både varme og stil. Oppskriftene kan også kjøpes hver for seg.

Les mer og kjøp oppskrift her.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Victoria Sandmark

Vilna pannebånd
Av Victoria Sandmark

Sitter du på et ekstra nøste med DROPS Big Merino eller tilsvarende som du ikke vet hva du skal bruke til? Da kan du strikke et Vilna pannebånd til deg selv eller noen andre som fryser på ørene. Fordi det strikkes frem og tilbake og sys sammen til slutt kan du få det i akkurat den størrelsen du trenger, enten det er til voksen eller barn.

Les mer og kjøp oppskrift her.

 

Lukk

Motta nyhetsbrev

Få Løkkas nyhetsbrev og få Løkkelige nyheter rett i innboksen din.
NB! Du må huke av for at du godtar personvernregler for at vi ifølge loven skal kunne sende deg nyhetsbrev.