Løkka har testet ut mobilapper for garnentusiaster

Mobilen er blitt en nødvenighet for de fleste av oss og er nesten aldri mer enn en armlengde unna. Vi har forlengst vent oss til at den guider oss raskeste vei gjennom rushtrafikken og minner oss på å kjøpe melk på veien. Men viste du at det også finnes en rekke nyttige apper for oss garnentusiaster?

Her har Løkka plukket ut en håndfull apper som kan være nyttige å ha på mobilen. Om du er nybegynner eller erfaren strikker, trenger hjelp til utregninger eller bare vil ha orden på garnet, sjekk listen under og se om du finner din nye favorittapp.

 

Maske-ingeniøren
Finnes for både Apple og Android.
Pris: 22 kr.

Språk: Norsk, engelsk
Hjelper deg å regne ut nøyaktige økinger og fellinger.

Dette er en norsk app og er designet for å gjøre én ting; hjelpe deg å beregne nøyaktig når og hvor du skal øke eller felle i strikketøyet ditt. Her får du ikke desimaler som du må regne ut selv som i enkelte andre apper eller hvis du bruker kalkulator, men får økinger og fellinger nøyaktig utregnet slik at det blir helt jevnt.
Appen har også en tellefunksjon slik at du kan markere i selve appen hvor langt du har kommet i økingene/fellingene.

 

Strikkekalkulator
Tilgjengelig for Apple og Android.
Pris: 33 kr.
Strikkekalkulatoren hjelper deg med både utregning og å holde tellingen.
Språk: Norsk, svensk, dansk og engelsk.

Trenger du hjelp til å få jevne økninger og fellinger? Med strikkekalkulatoren får du hjelp til de vanskelige utregningene. I tillegg kan den brukes som teller for å holde styr på hvor langt du er kommet. Appen har også en oversikt over forkortelser.

 

Strikkehjelpen
Finnes for Apple.
Pris: 11 kr.

Språk: Norsk
Appen er for nybegynnere innen strikking.

Dette er en nyttig app for deg som er nybegynner. Her får du alt fra forklaringer på forskjellige teknikker, oppleggsmetoder, utregninger, mønsterforklaringer, ordliste og mye mer. Dette er et must for deg som vil lære å strikke.

 

Strikke
Finnes for Apple
Pris: 0,-
Språk: Engelsk, norsk

Strikke er en komplett app for deg som vil lære å strikke, men har også nyttige funksjoner for de mer erfarne strikkerene.
Appen inneholder både oppskrifter, hjelpeverktøy og en egen teknikkskole. Det ligger noen oppskrifter inne i appen i tillegg til at du kan kjøpe ekstraoppskrifter.

 

Knitting Buddy
Finnes for Android
Pris: 0,-
Språk: Engelsk

Som navnet tilsier er denne appen en god hjelper i ditt strikke- eller hekleprosjekt. Strikkekompisen hjelper deg å holde styr på dine garnprosjekter. Den lar deg legge inn notater, mønster prosjekter og mye mer, der du kan holde orden i fremdrift, pinner/omganger og det du trenger for å holde orden på strikkesakene.

 

How to crochet
Tilgjengelig for Android.
Pris: 0.99$
Språk: Engelsk

How to chrochet er en app som lærer deg å hekle. Her finner du forklaringer på ord og uttrykk (på engelsk), forklaringer på forskjellige heklemasker, videoer og mer.

 

Illustrasjonsfoto: Noor Sethi /Unsplash

Og det finnes mange flere
Noe av det første som slo meg da jeg begynte å søke på garnrelaterte apper var hvor utrolig mange apper det finnes for garnentusiaster. Listen over er bare et lite utvalg med noen tips som kan vise dere mulighetene med en god app.

Både appstore for Apple og googleplay for Android har en rekke forskjellige apper, noen er gratis mens noen må du betale noen få kroner for. Det finnes apper innen de fleste temaer, fra nybegynnerhjelp, samlinger av mønster og design, videosnutter og inspirasjon, tellere, regnehjelp og mye mye mer.

Lukk

Motta nyhetsbrev

Få Løkkas nyhetsbrev og få Løkkelige nyheter rett i innboksen din.
NB! Du må huke av for at du godtar personvernregler for at vi ifølge loven skal kunne sende deg nyhetsbrev.