Lekre skjørt som varmer i vinterkulda

Er du også glad i å gå i skjørt? Det er det ingen grunn til å slutte med selv når kulda setter inn! Sleng på deg et par tights eller tykke strømpebukser, og ett av disse skjørtene – og gå vinteren i møte med stil!

 

Foto: Lindtner foto

Lunt høstskjørt
Av Anne Merete Fjeld/ Varm design

Selv om det heter Høstskjørt er det ingen grunn til at du ikke kan bruke dette også vinteren igjennom. Her har du nemlig et mykt og stilig skjørt med mange variasjonsmuligheter! Her kan du bruke litt restegarn i de aktuelle kvalitetene og få en morsom effekt av striper og teksturer. Det strikkes i forskjellig alpakkagarn på rundpinne 9, så dette er et skikkelig kjapt koseprosjekt.

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

Foto: Christian Vik

Svingblingdameskjørt
Av Elisabeth Steenks/ Strikkelisa

Dette herlige skjørtet har både sving og bling, og vi digger det! Og hvem trenger vel ikke litt ekstra bling i hverdagen? Ja, for dette skjørtet kan brukes både til hverdags og fest, og i alpakka er det både varmt og mykt. Og du? Du finner oppskrift på Svingblingskjørt til barn også!

Les mer og kjøp oppskriften her. 

 

 

 

 

Foto: Kim Müller

Fletteskjørt
Av Linda Marveng

Dette kunstverket av et strikkeskjørt vil virkelig være prikken over i-en i garderoben. Marveng skriver selv at dette elegante skjørtet er inspirert av Alexander McQueen, og det er ingen tvil om at flettene gir fantastiske assosiasjoner til det skotske høylandet. Elsk!

Oppskriften finner du i boka To Rett En Vrang. Designstrikk.

 

 

 

 

 

 

Foto: Livø Eikeland

Livø skjørt
Av Pinnedans

Livø-skjørtet strikkes med kontstrikk nederst og glattstrikk øverst, slik at det blir en vakker kontrast – og så fargerikt som du ønsker det selv. Vi har falt pladask for denne vinterlige varianten i blåtoner! Oppskriften finnes i seks størrelser, og strikkes i det nydelige garnet Tumi fra Rauma for et varmt og deilig skjørt.

Oppskriften er tilgjengelig i boka PinneDans – 40 fine plagg i kontstrikk.

 

 

 

 

Foto: Torbjørn Holden Søgaard

Høstskjørt
Av Fru Hs

Høstskjørt har en fantastisk struktur som egner seg perfekt som en spennende kontrast til for eksempel en silkebluse eller en skinnjakke. Det er derfor like fint på jobb som til julebordet. Det er strikket i ekstra fin merino, som gir et lett og varmt skjørt.

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

Foto: Christian Vik

Karusellskjørt til dame
Av Elisabeth Steenks/ Strikkelisa

Dette er et helt uimotståelig og sjarmerende skjørt som sitter godt i livet med stretchy midje. Oppskrift er også tilgjengelig på matchende skjørt til barn, så her kan flere i huset få matchende skjørt i hver sin favorittfarge. Eller strikk det i rødt med hvite glitterkanter, så vil det bli det perfekte nisseskjørtet til julens festligheter!

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

 

Foto: Are Knudsen

Tilde
Av Helle Siggerud

Tilde er et ultra-elegant sett bestående av topp og skjørt, eller det kan strikkes i ett som en kjole. Her har et tradisjonelt mønster fått en skikkelig oppgradering i form av et moderne snitt og en superfeminin fasong. Perlene i mønsterborden er virkelig prikken over i-en!

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Lindtner foto

Bikubeskjørt
Av Anne Merete Fjeld/ Varm design

Dette stilige skjørtet strikkes ovenfra og ned, slik at det kan bli så langt du vil. Det er flott som miniskjørt, men kan også bli et flott knelangt skjørt til kaldere dager eller dersom du foretrekker et litt lengre skjørt. Bikubeskjørtet strikkes i Hexa fra Du Store Alpakka på pinne 7 og 8, og da går selv bikubefletter raskt unna!

Les mer og kjøp oppskriften her.

Lukk

Motta nyhetsbrev

Få Løkkas nyhetsbrev og få Løkkelige nyheter rett i innboksen din.
NB! Du må huke av for at du godtar personvernregler for at vi ifølge loven skal kunne sende deg nyhetsbrev.