Lag selv: Luftig
– Deilig hullmønstret skjerf

Hakking er en vidunderlig teknikk med mange muligheter. Dette skjerfet er laget med et vakkert hullmønster og er herlig feminint. Er du klar for nye hakkeeventyr?

Luftig er perfekt for deg som:

 • Elsker å hakke
 • Har lyst til å prøve deg på et nytt og spennende hakkeprosjekt
 • Digger å lage ting til å slenge rundt halsen eller over skuldrene

Dette trenger du:

 • 4 nøster Tynn alpakka fra Du store alpakka/House of yarn (jeg har brukt fargen 101 natur, og mitt skjerf veier 185 gram)
 • 5 mm hakkekrok med vaier og stopper i den ene enden eller den kroken som gir deg riktig/ønsket hakkefasthet
 • Saks
 • Nål til festing av tråder
 • Matte eller lignende + knappenåler til blokking

Detaljer

Hakkefasthet: 2,2 m = 10 cm

Mål: 129 x 29 cm


Slik gjør du:

 1. Legg opp 288 luftmasker.
 2. Første oppmaskingsrad: Mask opp i den bakre løkken i hver luftmaske og behold hver nye maske på kroken.
 3. Avmaskingsraden: Ta kast på kroken og trekk kastet gjennom den første løkka på kroken. Ta nytt kast på kroken og trekk det gjennom de to neste løkkene på kroken. Fortsett slik: Kast og gjennom to løkker til du står igjen med én løkke på kroken. La denne bli på kroken, den er begynnelsen på neste oppmaskingsrad. Alle avmaskingsradene er like.
 4. Oppmaskingsradene: Øk 1, * to rettmasker, hopp over 2 masker, 2 rettmasker, øk 1, 2 rettmasker, øk 1, 2 rettmasker*. Gjenta fra * til * til du har 5 masker igjen, hopp over 2 masker, 2 rettmasker, øk 1, hakk kantmasken. Fra nå av er alle oppmaskingsradene like.
 5. Fortsett å hakke etter punkt 3 og 4 til skjerfet måler X cm eller har ønsket bredde.
 6. Du avslutter med en oppmaskingsrad, slik: Stikk kroken gjennom første loddrette maske fra raden under, ta kast på kroken og trekk kastet gjennom både masken og den andre løkka du har på kroken. Dersom du er en hekler kjenner du sikkert igjen dette som en kjedemaske, og det er helt riktig. Stikk kroken så gjennom neste maske, ta kast på den og trekk gjennom både masken og løkka på kroken. Fortsett ut hele raden. Husk å stikke kroken gjennom begge maskeledd i siste maske.
 7. Klipp av tråden, og trekk den gjennom den siste masken.
 8. Fest alle tråder.
 9. Gi skjerfet ditt et bad (følg vaskeanvisning på garnet du bruker) og spenn opp/blokk skjerfet mens det er vått. Du kan strekke det ganske godt ut slik at hullmønsteret blir godt synlig. Når det er helt tørt er det ferdig blokket og klart til bruk.

Kjekt å vite:

 • Hakkingen vil krølle seg i kantene på samme måte som glattstrikk. Dette kan du minimere med å blokke eller dampe plagget.
 • Luftig kan du lage i nesten hva slags garn som helst. Bare tilpass størrelsen på kroken og maskeantall slik at skjerfet blir så stor som du vil og hullmønsteret blir godt synlig.
 • Vil du endre maskeantall? Mønsteret går opp med 8 + 8 masker.

Er du på instagram? Bruk taggene #lokkamagdiy #løkkalagselv, og tagg oss gjerne med @lokkamag når du poster bilder av ditt Luftig skjerf så vi kan finne det og gi det et hjerte!

Kos deg så mye med hakkingen!

Sjekk også våre andre DIY her

Lukk

Motta nyhetsbrev

Få Løkkas nyhetsbrev og få Løkkelige nyheter rett i innboksen din.
NB! Du må huke av for at du godtar personvernregler for at vi ifølge loven skal kunne sende deg nyhetsbrev.