Ja, vi elsker ponchoer!

Cape, poncho eller sjelevarmer?

Nøyaktig hva som er forskjellen på en cape, en poncho, og en sjelevarmer kan forvirre selv den mest erfarne garnentusiast. Men uansett hva du velger å kalle dem er disse plaggene både lune og deilige, og anvendelige året rundt. 

En poncho kan gjøres helt enkel – faktisk så enkelt som en strikket firkant med hull til hodet. Eventuelt kan du bruke hullstrikk, fletter, mønsterstrikk, patentstrikk eller en kombinasjon av flere for å skape akkurat det plagget du vil ha. Den kan både strikkes, hekles eller veves, og kombinere flere teknikker. Variasjonsmulighetene er nemlig nærmest endeløse!

I tillegg kan en poncho være tynn og lett nok til å brukes over sommerkjolen, eller varm og chunky for å holde varmen på selv de kaldeste vinterdager. Den kan fungere som et elegant tilbehør eller som et varmende teppe over pysjamasen når du fyrer i peisen en kald morgen. De er også akkurat det vi trenger når vi sitter i godstolen og leser eller i solveggen med en kopp kaffe en deilig vårdag.

Vi har samlet flere forskjellige ponchoer under, så her kan du velge en som passer nettopp for deg!

Foto: Guri Pfeifer

Klassisk fletteponcho av Denise Samson

For en vakker og elegant poncho! Denne er perfekt over penkjolen og stilig over jobbantrekket, men også kul over hverdagsjeansen. V-utringningen med perleknapper gir ponchoen et eksklusivt preg. Oppskriften er også tilgjengelig i boka Poncho.

Les mer og kjøp oppskriften her.

Foto: Eivind Røhne

Iglu av Linda Marveng

Iglu er en vakker genserponcho med et intrikat keltisk flettemønster foran og bak. Den er strikket i Sølje Pelsullgarn fra Hillesvåg Ullvarefabrikk, og vil definitivt bli en ny favoritt som sjelden får henge i fred i klesskapet!

Les mer og kjøp oppskriften her.

Foto: Terje Haraldsen

Emblaponcho av Tine Hauglund/ Strikkezilla

Dette er en virkelig flott poncho i mønsterstrikk med høy, nedbrettbar hals. Emblaponcho er strikket i det islandske garnet Alafoss Lòpi på pinne 6,5 og 7, som gir et tykt og varmt plagg.

Les mer og kjøp oppskriften her.

Foto: Tommy Lokøy

Jordens måne av Stella Charming

En nydelig, myk og deilig sjelevarmer som passer både over kjolen, kåpa, eller hva du måtte ønske å ha under. Den er ganske figurnær, men likevel elastisk og gir god bevegelighet. Jordens måne er strikket i Mjuk fra Charmis, et mykt garn i 100% ull.

Les mer og kjøp oppskriften her.


Foto: Guri Pfeifer

Poncho med hette av Denise Samson

Med denne ponchoen kan du hylle deg inn i det mykeste tweedgarn. Hetta varmer godt på en ekstra kjølig dag, og sammen med snora gir den ponchoen en sporty stil til hverdagsbruk. I tillegg gir det vakre flettemønsteret en flott struktur til plagget. Denne er også tilgjengelig i boka Poncho.

Les mer og kjøp oppskriften her.

Foto: Terje Haraldsen

Bølgeponcho av Lillian Maria Hadland (Liljestrikk)

Dette er en romantisk og supermyk poncho i AndeanWool Baby Alpakka, og herlig sommerlig med det fine bølgemønsteret. Dette er den perfekte poncho å slenge over skuldrene en kjølig sommerkveld, men er også like praktisk resten av året.

Les mer og kjøp oppskriften her.

Foto: Livø Eikeland

Ponchoen Hynne av Pinnedans

En nydelig poncho i kontstrikk med knapper som gjør at den kan brukes på forskjellige måter. Dette er en lett og luftig poncho som passer hele året, og kontstrikken gjør den til et unikt plagg som kan brukes til alle anledninger. 

Tilgjengelig i boka PinneDans – 40 Fine Plagg i Kontstrikk.

Foto: Rasa Ziburkute

Romance in Vence av Rasa Ziburkute

Denne ponchoen er strikket i en luksuriøs blanding av alpakka og mohair, og er både varm, myk, og lett. Perfekt for romantiske sommerkvelder, enten du har hjemmeferie eller koser deg i en liten landsby i Provence…

Les mer og kjøp oppskriften her.

Foto: Eivind Røhne

Andor av Linda Marveng

Denne fantastisk nydelige ponchoen har elegante fletter på hver side, og er strikket i Tinde Pelsullgarn fra Hillesvåg Ullvarefabrikk. Med høy hals og knapper som kan lukkes i sidene vil den beskytte mot vær og vind.

Les mer og kjøp oppskriften her.

Foto: Tommy Lokøy

XOXO av Stella Charming

XOXO er definitivt en sjelevarmer for kaldere dager, og passer både utenpå genseren og vinterkåpa. Dessuten: denne strikker du raskt i DROPS Polaris på pinne 15! Den er chunky og myk, og å-så-perfekt for det ubestemmelige norske været!

Les mer og kjøp oppskriften her.

Foto: Lindtner Foto

Bikubeponcho av Varm design

Denne rålekre ponchoen finner du i et hefte av Varm designs populære Bikubemønster. Alle de 15 oppskriftene i heftet strikkes i det deilige garnet Hexa fra Du Store Alpakka. Bikubeflettene er både diskret og virkningsfulle og gir denne ponchoen det lille ekstra.

Les mer og kjøp Bikubestrikkeheftet her

Foto: Guri Pfeifer

Poncho med nettpatent av Denise Samson

Denne ponchoen er enkel, men med en spennende struktur. Den er strikket i Alpakka Silke og Silk Mohair fra Sandnes Garn, som gir et plagg som føles fantastisk mykt og eksklusivt. Denne er også tilgjengelig i boka Poncho.

Les mer og kjøp oppskriften her.

Foto: Livø Eikeland

Driva av Pinnedans

En klassisk og utrolig vakker poncho dekorert med et felt av kontstrikk både foran og bak. I tillegg følger det med oppskrift på en matchende hals. Driva viser hvordan kontstrikk kan brukes som et dekorativt element som virkelig kan løfte et enkelt plagg til store høyder.

Oppskriften er tilgjengelig i boka Pinnedans – 40 fine plagg i kontstrikk.

Foto: Tori Seierstad

Prinsessecape av Tori Seierstad?

Til slutt var det umulig å motstå denne skjønne, lille barnecapen! Dersom du har en liten prinsesse å strikke til som også ønsker seg en poncho eller cape er denne helt perfekt! 

Les mer og kjøp oppskriften her.


For flere poncho-ideer, les også: Disse sommerponchoene vil vi strikke nå!


Lukk

Motta nyhetsbrev

Få Løkkas nyhetsbrev og få Løkkelige nyheter rett i innboksen din.
NB! Du må huke av for at du godtar personvernregler for at vi ifølge loven skal kunne sende deg nyhetsbrev.