Inviter garngjengen på koselig juleverksted!


Juleånden er over oss, og hvorfor ikke samle vennegjengen til en god, gammeldags tradisjon: et juleverksted!

Pepperkaker og julete (eller gløgg) er et must på juleverksted!

Disk opp med pepperkaker, klementiner og julegløgg og kanskje et lunsjbord med sylte, lefse, røkelaks, medisterkaker, sildesalat, eller andre godsaker dere forbinder med jula. Det er jo godt å ta en liten matpause midt i all kreativiteten.

Et juleverksted er en fantastisk mulighet til å samle sammen en gjeng man kanskje ikke ser så ofte, og også å introdusere venner med en felles hobby som kanskje ikke har møtt hverandre tidligere. Avslutt gjerne det hele foran TV-skjermen med en julefilm (Love Actually, The Holiday, Polarekspressen, og Alene Hjemme går aldri av moten).

La skravla gå, strikkepinner og heklekroker danse, og kreativiteten sprudle!

Små og store prosjekter

Helst forbinder vi juleverksteder med slike små prosjekter som vi sitter og lager sammen. Men det er ingenting i veien for at du kan bruke tida til større og individuelle prosjekter i stedet. Mens noen hekler snøstjerner kan du jo sitte sammen med dem og gjøre ferdig noen av de mange julegavene du har igjen å lage.

Med et større garnprosjekt i fanget kan det kanskje være mer komfortabelt å sitte i en sofa eller lenestol, så dersom det er mulig kan det være en god idé å tilby flere sittealternativer. Kombiner også gjerne garnprosjektene med andre prosjekter av papp og papir, filt og glansbilder som kan gjøres ved spisebordet, sammen med for eksempel hekling av juletrepynt. Eller bytt på å lage pepperkaker sammen inne på kjøkkenet, for en liten avveksling, for ikke å snakke om den deilige duften som brer seg i huset, og muligheten til å prøvesmakte nystekte pepperkaker på slutten av dagen.


Slå to fluer i en smekk, med bytte av restegarn og julebakst

Noen til deg og noen til meg… Bytte av julebakst er genialt!

Med det samme garngjengen er samlet kan dere jo også passe på å ta med en pose restegarn og annet garn dere ikke lenger har bruk for. Det er helt sikkert noen som har lyst på akkurat det garnet du er gått lei av, og slik får de stakkars nøstene nye hjem hvor de vil bli brukt.

Restegarn til overs kan brukes istedenfor hyssing til å pakke inn ferdige julegaver, eller til å lage dusker.

Eller hva med bytte av julebakst? For hvem har vel tid til å bake sju slag når vi har så mange julegaver å strikke ferdig? Noen kan ta med pepperkaker, andre berlinerkranser, serinakaker eller noe annet. Bytt i vei – og vips! Plutselig har dere flere slag uten å løfte en finger. 

Kule julekuler!

Lag de kuleste julekulene til treet, og behold dem selv! Disse morsomme kulene av garn kan dere lage sammen ved hjelp av restegarn og mye moro. Oppskriften finner du selvfølgelig her på Løkka.

De kuleste juletrekulene lager du selv!

Hva trenger du?

Send ut invitasjon i god tid, med informasjon om hva den enkelte trenger å ha med seg. For eksempel pågående garnprosjekt (så lenge det ikke skal bli en julegave til noen som er til stede på juleverkstedet selvfølgelig…), garn og pinner til ønsket prosjekt, og det de måtte ha av uønsket restegarn, og eventuelt litt julebakst for bytte. Dere kan også avtale hvem som skal ha med hva av isoporkuler, hobbylim og blomsterpinner for julekulene over.

I tillegg kan det være praktisk med gullmaling, innpakningspapir, hyssing og merkelapper, en duskelager («pom pom maker»), og eventuelt litt glittertråd. Tenk gjerne gjenbruk. Ta en titt i skuffer og skap for å se om du har noe liggende som kan brukes, og oppmuntre gjestene til å gjøre det samme. Planlegg matbordet, og foreslå gjerne at alle tar med litt hver.

Og sist, men ikke minst, lag en spilleliste med julemusikk på Spotify. Det er ingenting som lager så god julestemning som gode, gamle Bing Crosby og Frank Sinatra…

Raske og enkle julegaveidéer fra Løkka DIY

En rekke prosjekter som egner seg perfekt til julegaver finner du som DIY-prosjekter med oppskrift og video her på Løkka:


Twist pjona pulsvarmere

Superenkle og kjempekule pulsvarmere, som du pjoner i en fei! På juleverksted kan dere lære dere pjoning sammen ved se på videoen, eller kanskje er dere heldige og har noen der som allerede kan pjone?

Se oppskrift og video her (for abonnenter).


Bark pjona pulsvarmere

Disse pjona pulsvarmerne er enda enklere, og disse kan du virkelig lage mange av på kort tid! Dette er en gyllen mulighet til å lære seg en ny teknikk og lage raske julegaver samtidig!

Se oppskrift og video her (for abonnenter).


Hekla pulsvarmere

Ja, vi digger pulsvarmere! Disse vil være perfekte julegaver, enten i rødt eller i mottakerens favorittfarger.

Se oppskrift og video her (for abonnenter).


Flathakket klut

Et raskt og enkelt prosjekt, som gir flotte kluter. Disse er enkle å få til selv om du aldri har hakket før.

Se oppskrift og video her (for abonnenter).

Pakk inn gavene etter hvert som de er ferdige – og ikke glem å sette på merkelapper med én gang…

Senk skuldrene, nyt førjulstida med kreativitet og julemusikk sammen med andre garnentusiaster – og kos deg med å gjøre ferdig julegaver og pynt!

Lukk

Motta nyhetsbrev

Få Løkkas nyhetsbrev og få Løkkelige nyheter rett i innboksen din.
NB! Du må huke av for at du godtar personvernregler for at vi ifølge loven skal kunne sende deg nyhetsbrev.