Flettedilla? Inspirasjonen finner du her!

Har du først lært deg å strikke fletter ligger en helt ny strikkeverden åpen foran deg. Her er det uendelige flettemønstre og – kombinasjoner som bare venter på at du skal ta pinnene fatt og skape noe spennende. Vi i Løkka-redaksjonen har rett og slett litt flettedilla, og ettersom det finnes så mange vakre design der ute må de jo deles med likesinnede!

Er du usikker på flettestrikk kan du starte med å lese Fletter til Folket! (for abonnenter), for en innføring i teknikken.

 

Foto: Victoria Sandmark

Claudia kjøkkenklut
av Victoria Sandmark

Dersom du ikke har noe særlig erfaring med fletter fra før, kan det å øve seg på en kjøkkenklut være tingen! Med denne utrolig søte flettekluten får du virkelig prøvd deg fram og lekt deg med flettene.

Oppskriften kan du kjøpe her.

 

 

Foto: Eivind Røhne

Rundflette
av Linda Marveng

Denne flettegenseren er moderne og ungdommelig, med sin korte og figurnære fasong. Det følger med oppskrift på en matchende hals som ser helt fantastisk ut, men genseren er også like fin uten. Oppskriften dekker 6 størrelser, fra XS til 2XL.

Oppskriften kan du kjøpe her.

 

 

 

 

Foto: Lindtner foto

Bikubeponcho med matchende pannebånd og pulsvarmere
av Anne Merete Fjeld (Varm design)

Bikubeponchoen er et nydelig eksempel på hvor klassiske og tidløse fletter virkelig er. Bikubeflettene rammer inn den flotte ponchoen på en spennende måte, og matches her med pannebånd og pulsvarmere i samme teknikk.

Oppskriftene på alle tre design er å finne i det populære Bikubestrikkeheftet, hvor det er i alt 15 bikubeoppskrifter – mest til dame, noe til herre, pluss en barnegenser. Her er det virkelig mye lekkert!

Oppskriftsheftet kan du kjøpe her.

 

 

Foto: FruHS

Ko Chang-topp
av FruHS

Denne søte barnetoppen strikkes nedenfra og opp, og oppskriften finnes i størrelse 1 – 8 år. Den har bryterrygg med flettemønster, og også samme flette ned forsiden. Bryterryggen gir en fantastisk bevegelighet for aktive jenter!

Oppskriften kan du kjøpe her.

 

 

Foto: Are Knudsen

Tuva
av Helle Siggerud/ Helles Syskrin

Denne smellvakre jakka har fletter rundt hele, og er et nydelig eksempel på hvordan fletter kan forme plagget. Tuva har et klassisk utseende som kan styles både opp og ned etter hva du selv ønsker. På nettsiden kan du også se et eksempel på hvor rocka den kan se ut med et par svarte skinnbukser. Det digger vi!

Oppskriften kan du kjøpe her.

 

 

 

 

Foto: Marion Louise Rindsem (MarionR Design)

Ingridsjal
av Marion Louise Rindsem (MarionR Design)

Et herlig sjal i New Zealand lammeull, med en enkel og diskré flette midt foran. Ingridsjalet ser utrolig mykt og deilig ut, og er innmari lekkert i sin nedtonede enkelhet!

Oppskriften kan du kjøpe her.

 

 

 

 

Foto: Håvard Hadland

Varmomøralue
av Liljestrikk design av Lillian Maria Hadland

Endelig ei lue som dekker ørene godt! Varmomøralue (altså varm-om-øra-lue) er ei supersøt lue med fletter. Lua er akkurat passe baggy, og varm og god i baby alpakka. På rundpinne 6 går det raskt unna, og er med det et perfekt prosjekt for deg som vil øve deg på flettestrikk!

Oppskriften kan du kjøpe her.

 

 

 

Foto: Solveig E. Gaustad

Molte barnegenser
av Solveig E. Gaustad

Molte er en herlig barnegenser med et flettemønster som minner om nettopp molter. Genseren har en god passform, og er både varm og myk i Rauma Tumi, en blanding av ull og alpakka.

Størrelsene dekker 1 – 10 år.

Oppskriften kan du kjøpe her.

 

Foto: Tommy Lokøy

Neptun
av Stella Charming

Stella kaller selv Neptun en elegant kosegenser, og det må vel sies å være en perfekt beskrivelse. Genseren har raglanfelling, og rullekanter nederst på bolen og på ermene. Fronten er dekket av fletter, og du finner også flettedetaljer bak og nedover begge ermene.

Oppskriften dekker hele 14 størrelser!

Oppskriften kan du kjøpe her.

 

 

 

Foto: FruHS

To flotte med flette
av FruHS

Bildet viser ett av to deilige pannebånd i DROPS Big Merino, med forskjellige fletter på hver. Begge flotte med flette strikkes på pinne 5, og er fantastiske for å øve på flettestrikk. Oppskriftene dekker to størrelser, 2-4 år og 4-8 år, men her kan man selvfølgelig bare strikke litt lenger for større størrelser.

Oppskriften kan du kjøpe her.

 

 

 

Foto: Marianne Olsen

Barnevott med flette
av Marianne Olsen

Søte barnevotter i størrelse 0-4 år, med en liten flette foran. Disse er strikket i Baby Panda fra Rauma, et deilig garn i 100% merino.

Oppskriften kan du kjøpe her.

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Lukk

Motta nyhetsbrev

Få Løkkas nyhetsbrev og få Løkkelige nyheter rett i innboksen din.
NB! Du må huke av for at du godtar personvernregler for at vi ifølge loven skal kunne sende deg nyhetsbrev.