Hurra, det er snart vottetid!

Hvorfor denne voldsomme entusiasmen over vinter og kulde? Fordi det finnes så utrolig mange kule vottedesign der ute, selvfølgelig! Bare se her:

 

Foto: Tori Seierstad

Blomst
Av Tori Seierstad

Blomst er virkelig et par herlige gladvotter med et fascinerende mønster som virkelig fanger blikket og oppmerksomheten! Du kan også finne en matchende lue her.

Oppskriften kan du kjøpe her.

 

 

 

Foto: Helle Siggerud

Veslemøy
Av Helle Siggerud

Veslemøy er et par utrolig vakre votter i det nydelige garnet Rauma Tumi (eventuelt Mitu dersom du ønsker litt større votter). Veslemøy er også tilgjengelig i boka Strikk til alle tider.

Oppskriften kan du kjøpe her.

 

 

Foto: Marianne Skatten

Easter Lily Mittens
Av Marianne Skatten

Inspirasjonen bak disse vottene ligger både i tradisjonell norsk og latvisk vottedesign, blant annet med latviske fletter på mansjettene. Mønsteret er også inspirert av påskeliljer, men ettersom jule varer helt til påske passer de jo like godt hele vinteren!

Oppskriften kan du kjøpe her.

 

 

Foto: Randi K Design/ @randi.k.design

Midnight Sun
Randi K Design

Disse vottene fikk navnet sitt på grunn av fargekombinasjonen, som minner om midnattssola. Og det skjønner vi godt. Dette er også votter som ser ut til å sitte veldig godt på hendene, og som lyser opp i vintermørket.

Oppskriften kan du kjøpe her.

 

 

 

Foto. Lill C Schei/ Lillcat design

Spor i snø
Av Lill C Schei/ Lillcat design

Spor i snø er supersøte damevotter som strikkes med dekorativ hullstrikk i dobbelt garn, og deretter toves. Dette gir myke og varme, og ikke minst kjempelekre, votter. På pinne 5,5 går det også raskt unna!

Oppskriften kan du kjøpe her.

 

 

 

Linn Bryhn Jacobsen

Valmuevotter
Av Cecilie og Linn (Hønsestrik)

Disse vottene i Sandnes Garn Sisu Solids med søte valmueblomster vil holde deg varm i vinterkulda, også på grunna v det sommerlige mønsteret. Du kan også finne matchende sokker, og lage et vintersett i gave – kanskje til og med til deg selv?

Oppskriften kan du kjøpe her.

 

 

 

 

Foto: Gro Andersen

Fruens Penvotter
Av Gro Andersen

Fruens penvotter er virkelig nettopp det, et par penvotter som vil passe perfekt til penkåpa gjennom vinterens festligheter. De er også perfekte julegaver som holder mottakers hender varme i 100% ull.

Oppskriften kan du kjøpe her.

 

 

 

 

 

 

Foto: Denise Samson

Sisuvotter
Av Denise Samson

Sisuvottene har fått navnet sitt fra garnet de er strikket i, nemlig Sisu fra Sandnes Garn. Den sjøgrønne fargen på bildet er virkelig nydelig, men her kan du virkelig endre uttrykk etter hvilke farger du velger – og få noe helt unikt.

Oppskriften kan du kjøpe her.

 

 

 

Foto: Tone Loeng

Ingrid votter
Av Tone Loeng

Du fikk kanskje med deg Tone Loengs herlige kofte med samme navn? Her er vottene som hører til, og for noen votter! Disse er strikket i Ask/ Hifa 2, og finnes i tre størrelser. Historien om mønsteret er også vel verdt å lese for deg som er interessert i strikkehistorie!

Oppskriften kan du kjøpe her.

 

 

 

Foto: Wenche Roald

Frost
Av Wenche Roald

For deg som liker skikkelige tradisjonsvotter er letingen over. Frost er dessuten tilgjengelig i hele fem forskjellige størrelser, og har lange elastiske mansjetter som gjør at disse vottene sitter godt på.

Oppskriften kan du kjøpe her.

 

 

Foto: Wenche Magerøy

Vottan mine
Av Kate Fredriksen

Vottan mine er perfekte julegaver i julefarger, men også like fine hele vinteren. Disse blir garantert en favoritt! Sjekk Ravelrysiden for masse inspirasjon til fargekombinasjoner.

Oppskriften kan du kjøpe her.

 

 

 

Foto: Lill C Schei

Marenvotten
Av Lill C Schei/ Lillcat design

Mønsteret til Marenvotten er inspirert av en gammel dør, og resten av historien bør du lese selv! Fiskebensmønsteret gjør disse stilige vottene både fleksible og unike, og vil garantert bli lagt merke til.

Oppskriften kan du kjøpe her.

 

 

 

Lukk

Motta nyhetsbrev

Få Løkkas nyhetsbrev og få Løkkelige nyheter rett i innboksen din.
NB! Du må huke av for at du godtar personvernregler for at vi ifølge loven skal kunne sende deg nyhetsbrev.