Har du en ny verdensborger å strikke til?

Det finnes ikke koseligere prosjekt enn å lage noe til en baby. Sokker, tepper, luer, jakker, hentesett… Her finner du alt du måtte trenge til den nyfødte, enten du ute etter en barselgave eller du skal lage noe til din egen nye verdensborger.

Les også: Dette bør du tenke på når du strikker og hekler til til baby (for abonnenter).

 

Foto: Erica Grønntun

Hveteåker babyteppe
Av Erica Grønntun/ erimagi

For et delikat babyteppe dette er! Hullmønsteret gjør det luftig så vel som utrolig lekkert. Du kan også lage et større teppe til sofaen, eller hvorfor ikke et sengeteppe til barnesenga? Fram til 1. april foregår det dessuten samstrikk på Hveteåker, så meld deg på du også da vel!

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

Foto: Per Åge Mathisen

Babysett
Av Pinnedans

Kontstrikk egner seg perfekt for babystrikk, fordi resultatet er elastisk med en god passform. Dette babysettet består av lue, votter og sokker, og oppskriften inneholder også en detaljert beskrivelse av hvordan du strikker kontstrikk – slik at også nybegynnere i teknikken trygt kan kaste seg over dette prosjektet.

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

 

Foto: Randi K Design

Baby Tyra jakke
Av Randi K Design

Denne babyjakken har et tradisjonelt mønster, og er så søt, så søt! Den strikkes rundt og klippes opp etterpå, og oppskriften inkluderer både mønsterdiagram og bilder. For en varm og deilig jakke til den aller minste!

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

 

Foto: Sara Johannesen

Biesurrteppe
Av Wenche Roald

Dersom du elsker tradisjonell mønsterstrikk er dette smellvakre babyteppet det rette for deg! Teppet er strikket i Hillesvåg Ullvarefabrikk Sol, et garn i 100% norsk lammeull som gir et mykt og varmt teppe. Det har et spennende naturmønster, og måler cirka 58 x 68 cm.

Oppskriften er tilgjengelig i boka Inspirerende Norske Strikkemønstre, som du finner her.

 

 

 

 

 

 

Foto: Mona Ellefsen

Mini-fritissokken
Av Mona Ellefsen/ Hekleguri

Har du fått med deg Hekleguris utrolig tøffe Fritidssokk? Her er miniversjonen, med oppskrift til både baby og større barn – så nå kan hele familien få matchende Converse-sokker! Disse er også perfekte som barselgave eller som pynt ved en babyshower.

Les mer og kjøp oppskriften her. 

 

 

Foto: Christian Vik

Vintervarmt teppe
Av Elisabeth Steenks/ Strikkelisa

Dette er et virkelig nydelig babyteppe, i enkel rillestrikk med delikat blondekant som prikken over i-en. Dette teppet måler 115 x 115 cm, og er strikket i Vestlandsull fra Nøstebarn. Det kuleste er at det også kan brukes som sjal når det ikke er i bruk , og er altså superanvendelig i tillegg!

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

 

Foto: Marianne Olsen

Barnevott med flette
Av Marianne Olsen

Disse søte vottene med flette og blonder finnes i størrelse baby og opp til 4 år. Babyvottene kan strikkes uten tommel og har en praktisk snor som går gjennom ermene i jakka eller dressen, slik at ikke vottene forsvinner når de faller av (og alle vet at babyvotter faller av like fort som man setter dem på).

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

Oldemors hentesett. Design og foto: Hanne-Mette Alsos Raae

Oldemors hentesett
Av Hanne-Mette Alsos Raae

For et yndig og vakkert hentesett, med høy bleiebukse og omslagsjakke! Dette settet er perfekt for nyfødte babyer, som jo hater å få trange plagg tredd over hodet. Den høye bleiebuksa sørger dessuten for at det ikke er noen kanter som gnager på navlen.

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

 

 

Foto: Tommy Lokøy

Atlin babyteppe
Av Stella Charming

Atlin er et supersjarmerende babyteppe med bladmønster i hullstrikk, som gir et lett og luftig resultat. Garnet som er brukt heter Pixie (tidligere Amanda), som er et garn i 95% lammeull og 5% kashmir – perfekt for babystrikk.

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

 

 

Foto: Marianne Olsen

Prinsesse
Av Marianne Olsen

Denne utrolig søte lua kommer i størrelse prematur og opp til 1 år, og kan lages både med og uten de yndige blomstene på siden. Denne er strikket i Dale Garn Baby Ull, som er 100% merino og derfor kan brukes også til prematur.

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

 

 

Foto: Mette Hovden

Vidda vognteppe
Av Pinnedans

Dette deilige babyteppet er strikket i kontstrikk, som gir det et helt unikt og spennende utseende. Det er strikket i DROPS Alpaca, som er både mykt og varmt uten å klø. Perfekt for nykomlingen!

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

Foto: Randi K Design

Maria Baby
Av Randi K Design

Denne nydelige lille nyfødtjakken passer perfekt til hentesettet. Den strikkes nedenfra og opp med raglanfelling, blondekant og heklede detaljer.

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

 

Foto: Tommy Lokøy

Flikfly
Av Stella Charming

Flikfly er et dobbeltstrikket babyteppe med supersøte motiver av hjerter, stjerner, teddybjørner og hunder! Fordi det er dobbeltstrikket har ikke teppet noen vrangside, og er like pent på begge sider. I stedet er det flotte mønsteret invertert på motsatt side, slik at du får en fin brettekant.

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

 

 

For mer inspirasjon, les også: Nydelige babytepper – året rundt!

Lukk

Motta nyhetsbrev

Få Løkkas nyhetsbrev og få Løkkelige nyheter rett i innboksen din.
NB! Du må huke av for at du godtar personvernregler for at vi ifølge loven skal kunne sende deg nyhetsbrev.