Gode gavetips til (hele) den nybakte familien

Barselgaver trenger ikke bare være til baby. Ofte blir mamma og pappa, for ikke å snakke om eventuelle storesøsken, bortglemt i alt babyfokuset. Under har vi derfor samlet forslag til gaveidéer til hele familien, både tradisjonelle og mer utradisjonelle for deg som liker å tenke litt annerledes.

Til babyen

Når vi tenker på å strikke eller hekle i anledning en familieforøkelse er det tradisjonelt først og fremst babyen vi velger å lage noe til. Og det finnes virkelig mye lekkert, brukervennlig og morsomt å velge i. Bare se her:

Foto: @Strikkezilla/Tina Hauglund

Liten rillejakke av Tina Hauglund/ Strikkezilla

Praktiske løsninger som rillestruktur og knapper i siden gjør at jakka er like anvendelig som den er søt. Oppskriften dekker størrelse prematur og opp til 6 måneder. Og du? Den fine Tullebollebuksa på bildet kan du finne her. 

Les mer og kjøp oppskriften her.

Foto: @Strikkezilla/Tina Hauglund

Linneadrakt av Tina Hauglund/ Strikkezilla

En nydelig body med dekorative fletter i raglanen, som gjør dette til det perfekte plagget for festligheter og babyfotografering. Samtidig er den også anvendelig for hverdagsbruk.

Les mer og kjøp oppskriften her.

Foto: @Strikkezilla/Tina Hauglund

Ribbestrikke Strømpis av Tina Hauglund/ Strikkezilla

Mer praktisk plagg enn en strømpebukse i ull skal du lete lenge etter! Ribbestrikk sørger for at denne sitter godt, og størrelsen dekker 1 mnd – 3 år.

Les mer og kjøp oppskriften her.

Foto: Tommy Lokøy

Pluto av Stella Charming

Et utrolig vakkert babyteppe i dobbeltsidige fletter, som gjør at det er like pent på begge sider. I DROPS Merino er dette også et mykt og varmende teppe.

Les mer og kjøp oppskriften her.


Foto: Gitte Lauridsen.

GromKantSelebukse av Gitte Lauridsen/ GNIST

Selebukser er praktiske da de ikke sklir ned, og samtidig holder den lille kroppen varm og god. Takket være praktiske løsninger som flere knapper og en ekstra lang, brettbar vrangborg i beina er dette også et plagg som passer lenge! Størrelsene dekker 0 – 24 mnd.

Les mer og kjøp oppskriften her.

Foto: Mona Ellefsen

Mathias Kjøredress av Mona Ellefsen/ Hekleguri

Den perfekte gaven til den lille! Den praktiske kjøredressen er heklet i dobbelt garn, og har hull til sikkerhetsbelte, samt valgfri hette. Dette er et plagg som vil bli mye brukt! Størrelsene dekker 2 – 12 mnd.

Les mer og kjøp oppskriften her.


Foto: Mona Ellefsen

Markus koftesett av Mona Ellefsen/ Hekleguri

Et vakkert, heklet koftesett, bestående av jakke, bukse og lue i matchende mønster. Størrelsene dekker cirka 4 – 18 mnd. For en gave å få!

Les mer og kjøp oppskriften her.

Foto: Kjersti Hegna

Bølgeskvulp sokker og votter av Bitta Mikkelborg/ Bittami Design

Supersøte sokker og votter til familiens nyeste medlem, som holder hender og føtter varme.

Disse kan du lage i størrelse 3 – 12 mnd, i et mykt og tynt garn (for eksempel Bittas egenfargede garn som du også finner på nettsiden).

Les mer og kjøp oppskriften her.

Foto: Bitta Mikkelborg

Markens Grøde babyteppe av Bitta Mikkelborg/ Bittami Design

Et mykt og varmt babyteppe eller vognteppe, med flott hullmønster. Dette teppet holder den lille varm med stil.

Les mer og kjøp oppskriften her.


Foto: Ellen Lande Gossner

Elias Vognteppe av Bitta Mikkelborg/ Bittami Design

Dette teppet har et virkelig vakkert mønster, og strikkes i tynt ull. Det kan også toves lett for et enda varmere teppe som passer perfekt for vinterbruk.

Les mer og kjøp oppskriften her.

Foto: Stine Oksvold

Fatbottomed Baby av Stine Oksvold

En kjempesøt romper til små rumper! I en blanding av merino og bomull kan den også brukes hele året. Oppskriften dekker størrelse 0 – 24 mnd.

Les mer og kjøp oppskriften her.


Les også: Nydelige babytepper – året rundt!

Resten av familien:

Selv om det er naturlig å ville gi flotte, hjemmelagede gaver til den nye verdensborgeren er det greit å huske på resten av familien også. Babyen selv skjønner jo ikke at de blir overøst av gaver, men eventuelle storesøsken kan bli sjalu og føle seg utelatt når den lille nykommeren får alt av oppmerksomhet fra både foreldre og besøkende.

Når det gjelder foreldrene består deres nye hverdag av våkennetter med amming, flasker, trøst, klesvask og bleiskift, samt travle dager med både baby og kanskje eldre barn som fortsatt krever sitt. Det kan være fint å prøve å gjøre dagene – og nettene – lettere for dem. De aller mest praktiske gavene er kanskje de spiselige, som middager og mellommåltider. Men nest etter kommer nok gaver som varmer og gjør sene kvelder og hvileløse netter mer behagelige. Noen eksempler på gaver til både foreldre og storesøsken finner du under.

Foto: Nina Figenschau

Fargeblokkskjerf av Elisabeth Steenks/ Strikkelisa

Dette flotte, brede skjerfet kan brukes til å varme kalde skuldre om natta, og også som ammedekke dersom du ønsker det når du ammer på kafé eller andre offentlige steder. Også pappa kan slenge dette over skuldrene når han er oppe om natta.

Les mer og kjøp oppskriften her.

Foto: Anne Tvedt

Amon ammeinnlegg av Anne Tvedt

Særlig for nye mødre som ammer om vinteren er det godt å ha ammeinnlegg i rent ull, som holder den sarte huden både tørr og varm. De kan lages i tre forskjellige størrelser, og kan også strikkes ensfarget.

Les mer og kjøp oppskriften her.

Tellus av Stella Charming

Nydelig varm og lang strikkejakke med belte, som er perfekt å slenge på utenpå pysjen når babyen våkner om natta, eller ellers når man trenger noe deilig og vakkert å hylle seg inn i.

Les mer og kjøp oppskriften her.Foto: Helle Slente Design

Lacelover av Helle Slente Design

Et smellvakkert sjal for en nybakt mamma! Dette sjalet kan brukes året rundt, og vil nok settes ekstra pris på på kjølige kvelder. For en gave!

Les mer og kjøp oppskriften her.


Foto: Tommy Lokøy

Vallari av Stella Charming

Å tråkke over kalde golv med nakne føtter om natta er ikke behagelig for noen. Da er disse pjona tøffelsokkene herlige, både for mamma og pappa!

Les mer og kjøp oppskriften her.

Foto: Helle Slente Design

Prinsessekrone av Helle Slente Design

Denne vakre prinsessekronen vil få enhver storesøster til å føle seg som en prinsesse, og storebror som en prins! Ja, til og med mamma som en dronning. Den kan nemlig hekles i flere størrelser, til både barn og voksen!

Matchende krone til babyen får du her.

Les mer og kjøp oppskriften her.

Foto: Elisabeth Steenks

Løvlue av Elisabeth Steenks/ Strikkelisa

En morsom og praktisk lue som får nybakte storesøsken til å føle seg like spesielle som babyen selv. Ikke alle har en lue som dette, nemlig!

Les mer og kjøp oppskriften her.
Foto: Stine Oksvold

Bjørnar av Stine Oksvold

Har babyen storesøsken som selv ikke er så veldig store? Da vil de elske Bjørnar! Mens babyen selv overrekkes med gaver i form av klær og leker kan en søt heklet bjørn være akkurat det storebror eller storesøster trenger.

Les mer og kjøp oppskriften her.


Les også:

Lukk

Motta nyhetsbrev

Få Løkkas nyhetsbrev og få Løkkelige nyheter rett i innboksen din.
NB! Du må huke av for at du godtar personvernregler for at vi ifølge loven skal kunne sende deg nyhetsbrev.