Go big or go home

Noe av det beste ved å ha en skapende hobby er alle de kule tingene vi kan lage! Garnhobbyer åpner opp for uendelige muligheter til å prøve seg fram med garnkvaliteter, farger og ulike teknikker.

Noen er glad i enkle og lette plagg i duse farger, andre elsker stort, chunky og fargerikt. Andre liker overdådige detaljer som spesielle dusker eller ballongermer. Når det gjelder det å lage noe helt eget må man noen ganger rett og slett «go big or go home»!

Stort og chunky

Å lage noe i chunky garn med tykke pinner er utrolig gøy, ikke minst fordi du kan lage store plagg og tepper på kort tid. Det er gøy å se hvor raskt prosjektet vokser, og slik kan du også lage mange (og supertrendy) julegaver på kort tid.

Chunky tepper av Anne Merete Fjeld/ Varm design


Foto: Anne Merete Fjeld

Her finner du oppskrift på ikke mindre enn tre deilige tepper i chunky kvalitet, som alle strikkes på håndleddene istedenfor på pinner. Da snakker vi om tepper som vokser raskt! Og chunky pyntepledd er jo populært som aldri før og tilfører en spennende tekstur og kontrast på enden av senga eller over stolarmen.

Les mer og kjøp oppskriften her.

Foto: Anne Merete Fjeld

Cornelia genser av Anne Merete Fjeld/ Varm design

På pinnestørrelse 12 og 20 er Cornelia en superrask genser å strikke! Og i 100% økologisk ull er den også både bærekraftig og utrolig varm og deilig. På Varm designs nettside finner du flere chunky design i mange former og varianter.

Les mer og kjøp oppskriften her

Chunky jakke av Anne Merete Fjeld/ Varm design


Foto: Anne Merete Fjeld

En raskstrikket, varm og herlig oversized jakke i en chunky kvalitet. Denne kan brukes hele året, både på grillfesten en småkjølig sommerkveld og mens du fyrer i ovnen en iskald vintermorgen, og til både shorts, jeans og kjole.

Les mer og kjøp oppskriften her.

Foto: Lillian Maria Hadland

Stor strikket kurv av Lillian Maria Hadland/ Liljestrikk

En romslig kurv i chunky strikk, med plass til det du måtte ønske å ha oppi. Denne er perfekt i enhver garnelskers hjem, og strikkes på rundpinne nummer 30!

Les mer og kjøp oppskriften her.

Sinni av Stella Charming


Foto: Tommy Lokøy

Sinni er superkule, chunky, og pjona pulsvarmere. Disse vekker garantert oppsikt, og holder dessuten håndleddene dine varme i hele høst!

Les mer og kjøp oppskriften her.


Med blikk for detaljer

Spennende detaljer kan virkelig gjøre en stor forskjell, enten du lager ballongermer til en genser eller kofte, eller rett og slett bare setter på en ekstra stor dusk på lua.

Foto: Elin Nordmeland

Kystblåstjerne av Tone Loeng

Tone Loeng er viden kjent for sine fantastiske koftedesign. Og Kystblåstjerne er bare helt utrolig vakker med de store ballongermene og kinakragen. Oppskriften dekker hele ti størrelser, og er også tilgjengelig i boka Koftefest.

Les mer og kjøp oppskriften her.

Foto: Elin Nordmeland

Gulveis av Tone Loeng

En annen smellvakker kofte i Loengs design er Gulveis. Med sadelskuldre og et spennende mønster inspirert av både gulveisen og gamle blondegardiner er dette ei kofte som fanger oppmerksomheten. Oppskriften er også tilgjengelig i boka Koftefest.

Les mer og kjøp oppskriften her.

Foto: Christian Vik

Pompomsjal av Elisabeth Steenks/ Strikkelisa 

Det er de gøyale duskene som gjør dette sjalet så fantastisk, men kombinert med de morsomme stripene er resultatet dynamitt. Pompomsjal gir garderoben en skikkelig oppfrisking!

Les mer og kjøp oppskriften her.

Eskimolua av Ellen T. Andresen


Foto: Ellen T. Andresen

Den enorme dusken gjør hele lua til et misunnelsesverdig blikkfang. I DROPS Eskimo er den dessuten en fantastisk deilig og myk lue som vil holde hodet til både voksne og barn varme i hele vinter.

Les mer og kjøp oppskriften her.

Oversized plagg vi blir litt ekstra glade i

Hva er vel bedre enn å hylle seg inn noe vidt og romslig, langt og lunt? En poncho, en jakke, en genser eller en fotsid strikkekjole – i vinterhalvåret trenger vi disse plaggene!

Foto: Kim Müller

Stige av Linda Marveng

En vidunderlig oversized genserkjole, med stor krage som kan brettes ned over skuldrene. Denne er så enkel men samtidig utrolig elegant, og det følger også med oppskrift på tilhørende pulsvarmere.

Oppskriften er tilgjengelig i boka To rett en vrang. Designstrikk. 

Foto: Kim Müller

Mohair poncho av Linda Marveng

En utrolig elegant og luksurøs poncho, for ikke å snakke om deilig oversized! Ponchoen lages ved å strikke tre rektangler fram og tilbake, som sys sammen til slutt.

Oppskriften selges her, og er også tilgjengelig i boka To rett en vrang. Designstrikk.

Wild Thing av Stella Charming

Foto: Stella Charming

Noe så fantastisk som en strikket fotsid kjole i favorittfargene! Fordi den strikkes ovenfra og ned er det lett å justere lengden både på skjørtet og ermene, og lage den akkurat slik du ønsker den selv. Dessuten kommer oppskriften i hele 14 størrelser!

Les mer og kjøp oppskriften her.

Huslia av Stella Charming


Foto: Tommy Lokøy

Huslia er en superdeilig oversized genser (som også finnes i 11 andre varianter å velge mellom – alle beskrevet i oppskriften). Dette er en genser å krype inn i om høsten. Og oppskriften dekker 10 størrelser!

Les mer og kjøp oppskriften her.

Farger som gleder!

Er du en av de som synes høsten og vinteren bare er mørke og kalde, og allerede lengter til neste sommer? Det kan hjelpe å lage noe fargerikt og muntert som hjelper på humøret både mens det lages og mens det holder deg varm vinteren igjennom.

Foto: Lindtner foto

Boblegenser av Anne Merete Fjeld/ Varm design

Fargerik genser i 80-tallstil, helt i tråd med høstens mote. Ekstra kul er den med den matchende lua og skjerfet. Oppskriften dekker fem størrelser.

Les mer og kjøp oppskriften her.

Foto: Christian Vik

Spektralsjal av Elisabeth Steenks/ Strikkelisa

Spennende sjal litt utenom det vanlige ser ut til å være en av Strikkelisas spesialiteter, og Spektralsjal er ikke et unntak.

Les mer og kjøp oppskriften her.

Foto: Linn Bryhn Jacobsen

Tulipanpute og restegarnspute av Cecilie og Linn (Hønsestrikk)

For fargesprakende og gledespredende design er hønsestrikk tingen! Og her er Cecilie Kaurin og Linn Bryhn Jacobsen ekspertene. Her finner du oppskrift på en pute på 45 x 45 cm, og to forskjellige diagrammer. Et rent kunstverk til sofakroken!

Les mer og kjøp oppskriften her.

Foto: Linn Bryhn Jacobsen

Bicycle ride av Cecilie og Linn (Hønsestrikk)

Dette er virkelig en munter gledespreder av ei jakke, og en super gave til en som er glad i å sykle. Oppskriften dekker fem størrelser, og her kan du få brukt opp mye restegarn. Bonus!

Les mer og kjøp oppskriften her.


Lukk

Motta nyhetsbrev

Få Løkkas nyhetsbrev og få Løkkelige nyheter rett i innboksen din.
NB! Du må huke av for at du godtar personvernregler for at vi ifølge loven skal kunne sende deg nyhetsbrev.