En smak av høst

Norske epler, skarp høstluft, deilige ullplagg, inspirerende farger – er det rart at vi elsker høsten?

Endelig er det på tide med lag på lag med deilig hjemmestrikk. Og endelig er det «innafor» å drikke varm sjokolade igjen. Visste du forresten at noe av det beste i verden er varm sjokolade laget på ekte mørk sjokolade, med pisket krem og et dryss av chili og kanel? Den skal helst nytes i en deilig oversized, hjemmestrikket genser så klart…

Sansenes årstid

Det er ikke vanskelig å la seg inspirere av høstens farger.

Om høsten inspireres vi av alle sansene våre. Alle de vakre fargene vi ser, og alle de deilige smakene som alltid er best om høsten: norske epler, multer, sopp, og tyttebær (og alt som inneholder kanel og kardemomme). Den friske lukta av morgenfrost og nytreskede åkre. Lyden av sprø blader som knaser under føttene. Og det splitter nye ullsjalet i favorittfargene som legges i flere omganger rundt halsen og føles akkurat så mykt og lunt mot huden som du hadde håpet på.

For ikke å snakke om det myke pleddet i sofakroken der vi sitter med hendene rundt et krus med kakao. Eller deilig duftende varm eplecider med krydder. Og den første dagen med hals, lue og pulsvarmere ute.

I barnehagesekken byttes ekstraklærne ut med hjemmestrikket ull, og det gledes over alt det varme og myke.

Fagre farger

Inspirasjon til høstfargene får vi ved å bare se ut av vinduet. Bladene på trærne går fra grønne til alle sjatteringer av gul, brun, rød, og oransje. Idet dagene blir kortere og vi forbereder oss på mørketida kommer naturen med disse vakre og inspirerende fargene! Det er akkurat som om naturen vil gi oss påfyll av varme og energi akkurat når vi trenger det mest.

Det er ikke rart om vi lar oss inspirere til å fylle opp garderobe og strikkepinner (eller heklekroker) med nettopp disse fargene på denne tida av året. Vi tar mer enn gjerne med oss disse fagre fargene inn, både i klærne vi velger og ved å dekorere med kongler og tørre blader. Vi omfavner høsten i all sin fargesprakende prakt, og trekker til oss fargenes energi i påvente av den første snøen – som vil dekke alt i hvitt.

La deg inspirere til høstlig kosestrikk!

Som vanlig har vi klart å finne et stort knippe spennende og inspirerende design fra norske strikkedesignere. Og selv om du kanskje ikke er så glad i de kalde årstidene, kanskje du kan omfavne høstens energi og fylle opp garderoben med gladfarger før vinteren kommer?

Foto: June Witzøe

Høstkos av Tone Loeng

I denne vakre koften i Finull vil vi også nyte høsten. Både mønsteret og fargene er virkelig flotte, og oppskriften dekker dessuten hele 10 størrelser!

Les mer og kjøp oppskriften her.

Foto: @Strikkezilla/Tina Hauglund

Harlekinbukse av Tina Hauglund/ Strikkezilla

En herlig bukse med morsomt mønster, som er tykk, varm og deilig i Dale Falk. Denne er også en perfekt gave, enten til jul eller til noen som venter barn. Størrelsene dekker nemlig helt fra 1 m og opp til 6-7 år!

Les mer og kjøp oppskriften her.

Foto: Erica Grønntun

Hveteåker babyteppe av Erica Grønntun/ erimagi

Dette vakre babyteppet minner virkelig om en hveteåker om høsten, særlig i denne herlige gulfargen. Mønsteret kan selvfølgelig også utvides til å bli et praktisk og pyntende pledd til sofaen.

Les mer og kjøp oppskriften her.

Foto: Wenche Roald 

Fine blondesokker av Wenche Roald

Vi kan holde på den lette, feminine følelsen selv om det er høst. Hvorfor ikke strikke disse vakringene i deilige høstfarger? Hjemmelagede sokker kan nemlig også være utrolig delikate!

Les mer og kjøp oppskriften her.

Foto: Guri Pfeifer

Poncho med ørevarmer av Denise Samson

Hvem elsker vel ikke ponchoer på høsten? Det er aldri galt med et deilig ekstra lag med ull på kroppen, og når ponchoen i tillegg kommer med tilbehør som dette – ja, da er vi solgt!

Tilgjengelig i boka Poncho, som er i salg her (OBS! Akkurat nå er boka på tilbud!)

Foto: Stella Charming

Shignik av Stella Charming

Denne myke, lange og vakre halsen kan brukes på flere måter, og minner om de gule bladene på høsten. I alpakka-garn er den like myk som den er varm!

Les mer og kjøp oppskriften her.

Foto: Erica Grønntun

Hvetelue av Erica Grønntun/ erimagi

Kjempesøt lue til både barn og voksen, og helt perfekt til høsten. Den myke dusken i fuskepels gir lua det lille ekstra, og i Alpakka Tweed kommer mønsteret godt fram.

Les mer og kjøp oppskriften her.

Foto: @Strikkezilla/Tina Hauglund

Ribbestrikke bukse av Strikkezilla

Ribbestrukturen gjør buksa elastisk og behagelig, og i Sterk fra Du Store Alpakka er den både slitesterk og varm.  Oppskriften dekker sju størrelser, så dette er et plagg du kommer til å strikke flere ganger.

Les mer og kjøp oppskriften her.


Foto: Livø Eikeland

Silja av Pinnedans

Silja er et vakkert skjørt i kontstrikk, som passer perfekt på høsten! Og fordi kontstrikken gir et elastisk resultat ender du også opp med et skjørt med en fantastisk passform. Oppskriften kommer også i hele 9 størrelser.

Silja er tilgjengelig i boka PinneDans – 40 fine plagg i kontstrikk, som du finner her. (Psst! Akkurat nå er boka på tilbud!)

Glad i skjørt? Les også: Lekre skjørt som varmer i vinterkulda!

Foto: Stine Oksvold

Autumn Leaves av Stine Oksvold

Autumn leaves, eller Høstblader, er et søtt trekantskjerf i nydelige farger. Skjerfet er strikket i den deiligste alpakka, som er varm og myk rundt halsen en kjølig høstmorgen!

Les mer og kjøp oppskriften her.


Foto: Linda Hogstad

Alfa av Garnburet

Maken til lekker genser skal du lete lenge etter. Alfa er helt enkel, men med raglanen og den flotte halsåpningen er den likevel virkelig noe for seg selv. Oppskriften dekker åtte størrelser, fra 34 til 48. 

Les mer og kjøp oppskriften her.

Foto: @Strikkezilla/Tina Hauglund

Frakkejakke av Tina Hauglund/ Strikkezilla

Utrolig søt barnejakke med overlapping foran. Denne er super både inne og ute, og som en del av flere lag når temperaturen er ubestemmelig. På grunn av overlappingen foran gir den også god bevegelsesvidde. Størrelsene dekker helt fra 1-3 måneder og opp til 9-10 år.

Les mer og kjøp oppskriften her.

Foto: Tone Loeng

Ingrid votter av Tone Loeng

Nydelige votter i sterke høstfarger, helt perfekt for årstida! Disse kan du lage i tre størrelser, og de matcher kofta Ingrid.

Les mer og kjøp oppskriften her.


Ingen høst uten Halloween!

Halloween er kanskje ikke alles greie, men det er ikke til å komme utenom at Halloween er kommet for å bli. Og hvorfor ikke la seg innhylle i stemningen ved å velge ett eller flere av disse plaggene? 

Foto: Stella Charming

Batty av Stella Charming

Dette er den kuleste Halloweenlua, med påsydde flaggermus i maskesting! Her får du en grunnoppskrift på flere varianter av lua, og så kan du selvfølgelig dekorere helt som du vil.

Les mer og kjøp oppskriften her.


Foto: Stella Charming

Skranglemann av Stella Charming

Denne kule halsen kan du bruke på begge sider. Den er nemlig laget i dobbeltstrikk! Dette gir en kul effekt med mønster som inverteres på innsiden, og derfor har heller ikke halsen noen vrangside. 

Les mer og kjøp oppskriften her.


Foto: Stella Charming

Fliggflagg av Stella Charming

Enda en superkul, dobbeltsidig Halloweenhals i dobbeltstrikk, denne gang med flaggermus! Denne teknikken gir også et varmt plagg, da det blir dobbelt så tykt. 

Les mer og kjøp oppskriften her.


Foto: Erica Grønntun

Itsy-Bitsy Batsy pannebånd av Erica Grønntun/ erimagi

Verdens søteste flaggermus-pannebånd, og med det kuleste navnet (her må du holde tunga rett i munnen). Flaggermusmønsteret er like fint hele høsten og vinteren igjennom, og pannebåndet passer til barn i alle aldre.

Les mer og kjøp oppskriften her.

Lukk

Motta nyhetsbrev

Få Løkkas nyhetsbrev og få Løkkelige nyheter rett i innboksen din.
NB! Du må huke av for at du godtar personvernregler for at vi ifølge loven skal kunne sende deg nyhetsbrev.