Elegante og klassiske strikkeplagg du kan bruke på jobb.

Kan hjemmestrikkede plagg brukes som en del av et profesjonelt jobbantrekk? Klart det kan! Kombiner enkle og klassiske strikkeplagg med resten av jobbgarderoben, eller gjør antrekket herlig spennende med flettetekstur eller en tradisjonsrik mønsterbord. Trikset er å ikke overdrive, men å holde på balansen ved å velge klassiske og elegante plagg i farger som passer med resten av jobbklærne dine.

Savner du de myke og deilige strikkeklærne dine mens du er på jobb, og hopper rett inn i kosegenseren med én gang du kommer hjem? Vis din individualitet (for ikke å snakke om din forkjærlighet for hjemmestrikk), ved å bruke strikkeplaggene dine også på jobb – samtidig som du beholder et profesjonelt uttrykk. Norske designere vet som vanlig hva de gjør, og under kan du finne et utvalg design som er perfekt for jobben. Helt sjef!

Bare én advarsel: det er en viss fare for at kollegaene dine vil be om at du strikker til dem også…

 

Foto: Are Knudsen

Tilde
Av Helle Siggerud

Tilde er et utrolig feminint og elegant sett bestående av en ermeløs topp og skjørt som kan brukes både sammen og hver for seg. For en utrolig lekker måte å kombinere tradisjonsstrikk med et kroppsnært og moderne snitt! Legg også merke til de små perlene i mønsterborden. Og hvorfor ikke bruke toppen som en vest over en skjorte eller bluse? Elsk!

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

 

Foto: Eivind Røhne

Mathilde, skjørt og cardigan
Av Helle Siggerud

Nok et feminint sett fra Helle Siggerud, denne gangen bestående av skjørt og matchende jakke. Begge har aldeles utsøkte detaljer, og holder deg varm og god på jobben – med stil!

Oppskriften er tilgjengelig i boka Strikk til alle tider.

 

 

 

 

Foto: Guri Pfeifer

Cape med optisk flette
Av Denise Samson

En klassisk cape slår aldri feil – og vil aldri gå av moten (okei, kanskje litt ønsketenkning fra vår side, men det er lov å håpe). Noe så deilig som et koseplagg som du kan ta med deg og bruke på jobben! Denne er strikket i Hexa fra Du Store Alpakka, så ja – her er kosefaktoren stor! Til tross for flettestrukturen trengs ingen flettepinne for å strikke denne.

Oppskriften er tilgjengelig i boka Poncho!

 

 

 

 

 

Foto: Roar Albrigtsen

Jålesett
Av Tirill Ilebekk Hansen/ @tjuvbekk

Er du kald på halsen og hodet om morgenen på vei til jobb, og vil ha et enkelt strikkesett som passer til jobbantrekket? Jålesettet er strikket i det deilige garnet Alpakka Silke fra Sandnes Garn, som er mykt og blankt, og varmer godt uten å klø. Halsen har flapper foran og bak som holder både hals og bryst varmt under en blazer. Dette settet er både praktisk og elegant!

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

 

 

Foto: @agni.ok

Blomma
Av Tirill Ilebekk Hansen/ @tjuvbekk

Er du allerede i gang med å planlegge sommergarderoben? Da er denne lekkerbiskenen noe for deg! Blomma er strikket i Dale Lerke merino/ bomull, som gir et mykt og luftig plagg – perfekt for sommerhalvåret, eller under blazeren dersom du ikke har lyst til å vente så lenge. Designeren skriver selv at denne er perfekt sammen med skjørt og bukser med høyt liv – og det er vi jammen enige i!

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

Foto: Lindtner foto

Vippetopp og soulskjørt
Anne Merete Fjeld/ Varm design

Dette settet er både stilrent og elegant, og gir en perfekt unnskyldning til å kose seg i mykeste alpakka også på jobb. Er skjørtet litt i korteste laget for deg bare strikker du det litt lenger – det strikkes nemlig ovenfra og ned, slik at du selv kan justere lengden underveis. På pinne 5 er dette et relativt raskt prosjekt, så her kan du lage flere i farger som komplimenterer hverandre, og bruke også sammen med andre plagg i garderoben.

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

Foto: Lindtner foto

Sommervest og stripete vårskjørt
Anne Merete Fjeld/ Varm design

Liker du en mer avslappet stil på jobb, passer denne perfekt for deg. Vesten er vid og litt kort, med god plass til en skjorte eller bluse under. Skjørtet strikkes i alpakka, og igjen er lengden lett å justere underveis slik at du får det slik du ønsker.

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

 

Foto: Tommy Lokøy

Jupiter skjerf
Av Stella Charming

Jupiter er et utrolig elegant og raskstrikket skjerf med dobbeltsidige fletter, som vil passe like bra til blazeren som til kosegenseren. Fordi det er strikket i DROPS Polaris er det mykt og varmt, og på grunn av de dobbeltsidige flettene blir det ingen stygg vrangside som synes når du kveiler skjerfet rundt halsen.

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Eivind Røhne

Saga
Av Linda Marveng

Saga er et smellvakkert sett bestående av jakke og matchende hals, begge i nydelig flettestrikk. Med denne kan du endelig erstatte blazeren med noe varmere og mykere – og minst like elegant!

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Eivind Røhne

Suli
Av Linda Marveng

Nok en nydelig jakke fra Linda Marveng! Denne har en integrert lang hals som du kan drapere en, to eller tre ganger rundt halsen, eller la den henge løs som en ekstra krage. Her er det altså mange muligheter til forskjellige uttrykk. Det deilige Sølje Pelsullgarnet gjør at plagget føles ekstra mykt og eksklusivt.

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Christian Vik

Løvfallsjal
Av Av Elisabeth Steenks/ Strikkelisa

Dette vakre og delikate trekantsjalet passer perfekt over jobbantrekket, uansett hva du har under!

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

 

 

 

Foto: Torbjørn Holden Søgaard

Lun selskapstopp
Av Fru HS

Ikke la navnet lure deg, denne toppen er like fin til jobb, på fest og til hverdags. En helt enkel strikketopp med det lille ekstra gjør dette til et plagg som kan styles opp eller ned alt etter anledning, omgivelser og personlig stil. I Alpakka Silke fra Sandnes Garn er den også deilig myk!

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

Lukk

Motta nyhetsbrev

Få Løkkas nyhetsbrev og få Løkkelige nyheter rett i innboksen din.
NB! Du må huke av for at du godtar personvernregler for at vi ifølge loven skal kunne sende deg nyhetsbrev.