Du vet du er en strikker når…

Det å strikke – og å holde på med andre garnhobbyer – er gjerne ganske avhengighetsdannende. Og selv om vi alle har forskjellige interesser innenfor hobbyen vår er det likevel noen karakteristikker som ser ut til å kjennetegne de fleste strikkere. Kanskje kjenner du deg igjen i noen av punktene under du også? Du vet du er en strikker når….

 

1. Du har sett alle sju sesongene av en TV-serie, men vet fremdeles ikke hvordan noen av hovedpersonene ser ut.

2. Du har ved minst én anledning fulgt etter en fremmed person på gata bare for å prøve å finne ut av hvordan genseren de har på seg kan strikkes.

3. Du gleder deg til lange fly- og bilturer fordi du vet du kommer til å strikke hele tiden. Med mindre du kjører selv, så klart. Da strikkes det bare ved rødt lys.

– Ahh, her skal det strikkes…! Foto: Paula May

4. Familien din vet bedre enn å snakke til deg mens du teller masker. Dersom noen skulle finne på å si noe likevel svarer du bare ved å telle ENDA HØYERE.

5. Alle dine favorittserier på TV har strikketøy som en viktig del av kostymene, for eksempel Outlander og Forbrytelsen.

6. Du ser på en genser i en butikk og tenker «En sånn kan jeg strikke selv». Deretter tar du bilder av den i skjul slik at du kan finne ut av hvordan den lages.

7. Du søker oftere på Ravelry enn på Google, og har lagret flere oppskrifter i Favoritter enn du kunne strikket gjennom et helt liv.

8. Du har sagt «Bare én omgang til…» femten ganger på rad. Og likevel fortsetter du å strikke.

9. Folk spør hele tiden om du hører hva de sier fordi du er så oppslukt av strikketøyet. Du hører alt, altså! Du bare glemmer å nikke og lage bekreftende mumlelyder nå og da.

– Hmm? Joda, jeg hører hva du sier altså. Foto. Rebecca Grant

10. Du møter opp for tidlig til tannlegetimer og andre avtaler, slik at du kan få inn litt ekstra strikketid på venterommet.

11. Du tar med deg strikketøyet overalt – også på jobb, på date eller i en mørk kinosal. Bare i tilfelle…

12. Når du minst én gang har lurt på om det er sosialt akseptabelt å strikke mens man sitter på do. (Nja…)

13. Å se på TV uten strikketøyet i hendene føles bortkastet. Når du derimot strikker samtidig føler du deg enormt produktiv selv om du sitter stille og slapper av foran NetFlix. Flere timer i strekk.

14. Du er blitt distrahert i jobbmøter fordi den ene kollegaen din har på seg en genser du bare må se nærmere på!

15. Du har en egen boks med målebånd, saks, maskemarkører og nåler som ingen andre får lov til å røre. Maskemarkørene forsvinner likevel på magisk vis og dukker opp igjen mellom sofaputer og nederst i håndveska. Merkelig, det der…

16. Du elsker garn!

17. Du tar en pause fra ett strikkeprosjekt ved å slappe av med et annet strikkeprosjekt…

18. Juletreet ikke er komplett uten strikketøy på seg, enten det er juletrekuler, ministrømper eller bittesmå votter. Og med masse hjemmelagede gaver under!

Hva er vel vakrere enn hjemmestrikket pynt på juletreet? Foto: Koen Eijkelenboom

 

Lukk

Motta nyhetsbrev

Få Løkkas nyhetsbrev og få Løkkelige nyheter rett i innboksen din.
NB! Du må huke av for at du godtar personvernregler for at vi ifølge loven skal kunne sende deg nyhetsbrev.