Dette fortjener du å strikke til deg selv i år!

Du vet de oppskriftene du lagrer i Ravelry-favoritter og sikler over nesten daglig, men aldri har tid til å starte på fordi du hele tiden er opptatt med å strikke til noen andre? Det er nå du skal velge deg en av disse og virkelig gå for det!

Ordet egostrikk kan være litt misvisende, da det tross alt ikke er noe egoistisk ved å strikke til deg selv. Etter å ha jobbet hardt for å fullføre alle julegavene i tide er det nå på tide å slappe av med noe helt eget. 2019 dedikeres herved til ego-strikk!

Og som om du ikke allerede har en innmari lang liste over ting du har lyst til å lage har vi under samlet enda flere egostrikk-verdige design å velge mellom. Kos deg!

 

 

Foto: Eivind Røhne

Andor
Av Linda Marveng

Når det gjelder disse lekre plaggene vi ønsker oss selv kan vi umulig komme utenom Linda Marveng! Andor er en virkelig flott poncho med knapper i sidene, og med denne på deg vil du skille deg ut i mengden.

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Elin Nordmeland

Solnedgang
Av Tone Loeng

Denne fargesterke gledessprederen er et redesign av en gammel kjøpekofte. Den strikkes ovenfra og ned, og oppskriften dekker hele ti størrelser. Minifletten på vrangborden er en virkelig lekker detalj!

Oppskriften er også tilgjengelig i boka Koftefest.

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

 

 

Foto: Linda Hogstad photography

Frøya
Av Gunn Monica Hogstad/ Garnburet

Denne vakringen av en genser gir rett og slett gåsehud! Med en nydelig passform og detaljerte mønsterborder er det virkelig en drømmegenser!

Oppskriften er tilgjengelig i åtte størrelser, og genseren er strikket i Drops Flora (65% saueull og 35% alpakka).

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

 

 

 

 

 

Foto. Tommy Lokøy

Huslia
Av Stella Charming

Klarer du ikke bestemme deg for om du vil ha en lang eller kort genser, eller kanskje en jakke? Oppskriften til Huslia finnes i hele 12 forskjellige varianter i ti størrelser, slik at du får flere oppskrifter i én. Plagget hekles sammen til slutt med kontrastfarget garn, noe som gir en utrolig lekker og iøyenfallende detalj!

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

 

 

 

Foto: Rasa Ziburkute

Gotland Rose Dress
Av Rasa Ziburkute

Ohlala, for en kjole! Ribbestrikken i midjen gir en flatterende fasong, og de valgfrie puffermene gir kjolen et romantisk og retroinspirert preg. Mønsteret er inspirert av en gammel bok om Gotlanske strikkemønster, og resultatet er en utrolig herlig kjole som gjør deg glad!

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

 

 

 

Foto: Christian Vik

Jeansgenser
Av Elisabeth Steenks/ Strikkelisa

Dette er en utrolig kul og moderne genser, med ekstra lengde bak og litt vid fasong. Som navnet tilsier er den kjempetøff til jeans, og restegarnet du måtte ha liggende gir inspirasjon til stripemønsteret du måtte ønske.

Oppskriften dekker sju størrelser, og strikkes ovenfra og ned uten montering.

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

 

Foto: Eivind Røhne

Cablewing accessories
Av Linda Marveng

Dette superlekre tilbehørsettet består av to forskjellige halser, en sjelevarmer, og pulsvarmere, og er laget for å komplimentere den matchende genseren, som du kan finner her. Kos deg med å lage en vakker gave (eller fire) til deg selv, og forbered deg på alle komplimentene som garantert vil overstrømme deg når du kler deg i dette tilbehørsettet for første gang!

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Ristiina Paredes

Cactuscardi
Av Ristiina Paredes/ Strikkstiina

Restroinspirert strikkejakke med herlig kaktusmønster og innslag av bling – hva mer kan man seriøst ønske seg? Den fantastiske grønnfargen er med på øke ønske-seg-faktoren betraktelig (særlig sammen med den knallrøde leppestiften), men den kan selvfølgelig strikkes i din egen favorittfarge. Oppskriten dekker sju størrelser, fra XS til 3XL.

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

 

Foto: Marion Louise Rindsem

Løvlun lue og bolero
Av Marion Louise Rindsem/ Marion R Design

Stopp pressen! skrev Løkka om denne boleroen tidligere, og det står vi ved fremdeles. For en utrolig lekker sak med matchende lue, som begge står høyt på ønskelista!

Les mer og kjøp oppskriften på boleroen her.

Oppskrift på matchende lue kan du kjøpe her.

 

 

Foto: Tommy Lokøy

Macha
Av Stella Charming

Dette designet er oppkalt etter den irske krigergudinnen Macha, og det er vel ingen tvil om at man kan føle seg både som en kriger og en gudinne i dette lange plagget. Du kan selv velge om du vil lage vest eller jakke, og hvor lang du vil ha splitten i siden. Oppskriften er tilgjengelig i hele ti størrelser, og vil være kledelig til all kroppsfasonger!

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Nina Figenschau/ Ninapetrina

Selbu Rebellion
Av Nina Figenschau/ Ninapetrina

Hvorfor ikke være litt rebelsk og strikke en Selbu Rebellion-jakke til deg selv? Denne figurformede jakka har et utrolig kult mønster, og kan tilpasses din egen kroppsfasong. Den strikkes rundt i ett stykke, ovenfra og ned, og klippes opp etterpå. Den blir kjempekul i effektgarn, men også i to farger som vist på Ravelry.

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

Foto: Are Knudsen

Signes jakke
Av Helle Siggerud

For en fantastisk nydelig jakke, som er laget for å matche den minst like lekre vesten Signes Blomsterliv (tilgjengelig i boka Strikk til alle tider). Denne er vakker fra alle kanter og vinkler, og fortjener virkelig en nærmere titt på Ravelry!

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Roar Albrigtsen

Fleurkjolen
Av Tirill Ilebekk Hansen/ @tjuvbekk

Herlighet for en lekkerbisken av en kjole! Jeg elsker den med belte, men den er også nydelig uten. Overdelen av kjolen strikkes i deilig mohair, som gir et mykt og feminint uttrykk, mens skjørtet strikkes i ren ull. Ettersom den strikkes ovenfra og ned er det lett å tilpasse lengden på kjolen, så vel som passformen til slik du ønsker den selv. Kanskje er dette 17. mai-kjolen i år?

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

Foto: Christian Vik

Diamantflettegenser
Av Elisabeth Steenks/ Strikkelisa

Med det kule mønsteret og interessante ermefellinger er Diamantflettegenser en unik strikkegenser som står veldig høyt på ønskelista! På pinne 5 går dette forholdsvis kjapt, men dette er nok en oppskrift for mer viderekomne strikkere. Men wow, så lekker!

Les mer og kjøp oppskriften her.

Pssst! Ønsker du deg også halsen på bildet? Oppskriften kjøper du her.

 

Foto: Linn Bryhn Jacobsen

Blåveispiken kofte
Av Cecilie og Linn/ Hønsestrikk

Hvem elsker vel ikke kofter? Og Blåveispiken er en lekker humørspreder som passer perfekt på våren og kjølige sommerkvelder. Denne figurnære koften strikket i Hifa Ask, og oppskriften finnes i fem størrelser, fra S til 2XL.

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

 

 

 

Foto: Nina Figenschau/ Ninapetrina

Sjalet Hav
Av Nina Figenschau/ Ninapetrina

Dette unike trekantsjalet har både stripete fletter og tynne striper i rillestrik, og gir assosiasjoner til nettopp havet. Det er et sjal som definitivt vil vekke oppsikt! Oppskriften har både detaljerte instruksjoner og diagrammer.

Les mer og kjøp oppskriften her.

 

 

Lukk

Motta nyhetsbrev

Få Løkkas nyhetsbrev og få Løkkelige nyheter rett i innboksen din.
NB! Du må huke av for at du godtar personvernregler for at vi ifølge loven skal kunne sende deg nyhetsbrev.