Bli inspirert av norsk sommer!

Ahh, hva er vel vakrere enn norsk sommer når den viser seg fra sin beste side? Blåklokker og markjordbær, blomstrende hager og grønne bjørker, syriner og klukkende bekker. Lista er lang, og tida for å sitte inne er kort. Det er sol som skal nytes og garn som skal bli til noe vakkert!

Samlingen under er inspirert av norsk sommer og alt det gode den fører med seg. Og når været ikke er samarbeidsvillig (og når sommeren er over) kan du holde på sommerfølelsen litt til mens du lager ett eller flere av disse deilige designene.

 

Foto: Linn Bryhn Jacobsen

Iris sommerveske
Av Cecilie og Linn (Hønsestrikk)

Denne vesken blir din nye favorittveske! Den er herlig sommerlig, og vil være en fryd å strikke – og deretter en fryd å bære. Den er 22 cm høy og 26 cm bred, altså perfekt størrelse for en sommerveske!

Den er foret med stivet linstoff med innerlomme for mobil, og pyntet med latvisk flette.

Oppskriften kan du kjøpe her.

 

Foto: Ragnar Hartvig

Heklet Blomstereng
Av Denise Samson

Denise har heklet små blomster og limt på lerret, for et sommerlig og oppløftende bilde som holder på sommerfølelsen hele året. Dette er den perfekte måten å bruke de små restene i forskjellige farger og kvaliteter. For en blomstereng!

Oppskriften på blomstene kan du kjøpe her.

 

 

 

 

Foto: Wenche Roald

Lavendelsokker
Av Wenche Roald

Bare ordet lavendel skaper assosiasjoner til sommer og surringen av ivrige bier, en deilig krydret vellukt av blomster og late sommerdager i sola. Lavendel er flottest i Provence, men aldeles nydelige i blomsterpotte på terrassen her hjemme i Norge også. Disse tynne sommersokkene minner om lavendelblomsten i både mønster og farge, og vil være nydelige å strikke i somersola.

Oppskriften kan du kjøpe her.

 

Foto: Tirill Ilebekk/ @tjuvbekk

Engsoleietopp
Av Tirill Ilebekk Hansen

Engsoleietoppen er en kjempesøt sommertopp til små prinsesser, med snorer som knytes sammen over skuldrene. Den er strikket i Lille Lerke fra Dale Garn, og finnes i fem størrelser fra 1 – 8 år. Toppen matcher Engsoleie for dame, som vi delte i vår artikkel om sommertopper. Det hullstrikkede bladmønsteret er det samme, og de små blomsterknoppene på barneversjonen er søte som sukker!

Oppskriften kan du kjøpe her.

 

 

Foto: Hedvig Løken

Norsk sommer
Av Tori Seierstad

Norsk sommer kan være både varmt, fargerikt og skjønt, akkurat som dette babyteppet – som også fungerer aldeles utmerket som sjal. Det er strikket av restegarn i mellomtynt ull, men Tori skriver selv at å blande inn litt smårester av andre garnkvaliteter vil gi ekstra liv til teppet.

Oppskriften kan du kjøpe her.

 

 

 

Foto: Fru Hs

Seilershorts
Av FruHs

Vi bare digger denne seilershortsen i bomull, med snor og baklomme i kontrastfarger. Oppskriften dekker fem størrelser fra 9-12 måneder og opp til 8-9 år. Den er akkurat passe lang og akkurat passe kort, med justerbar størrelse ved hjelp av snora som kan strammes i livet.

Oppskriften kan du kjøpe her.

 

Foto: Livø Moen Eikeland

Lua bærtur
Av Pinnedans

Neida, vi tror ikke luer blir nødvendige på en stund ennå. Men disse luene i kontstrikk er definitivt inspirert av sommer, for hva er vel mer sommerlig for oss nordmenn enn jordbær – fulgt av blåbærplukking på sensommeren? Her kan du virkelig holde på sommerfølelsen lenge. Og for en høstlig variant kan du selvfølgelig strikke denne i en deilig multefarge!

Oppskriften kan du kjøpe her.

 

 

 

 

Lukk

Motta nyhetsbrev

Få Løkkas nyhetsbrev og få Løkkelige nyheter rett i innboksen din.
NB! Du må huke av for at du godtar personvernregler for at vi ifølge loven skal kunne sende deg nyhetsbrev.