Lune sjal til lyse sommernetter

Når sommerkvelden senker seg og temperaturen synker kan det være deilig å smyge et mykt sjal over bare skuldre. Man skal jo som kjent ikke sove bort sumarnatta – til det har vi for få av dem her oppe i nord. Vi har derfor valgt ut et stort knippe sjal som vil passe perfekt over skuldrene våre i sommer, og er like spennende på pinnene mens de strikkes.

Med så mange vakre sjal på ett sted står man egentlig igjen med bare ett problem: hvilket skal man velge?

 

 

Foto: Marion Louise Rindsem (MarionR Design)

Leafsjalet
Av Marion Louise Rindsem (MarionR Design)

Det er nok få som ikke har fått med seg det nydelige Leafsjalet fra Marion, men ingen oversikt over vakre sommersjal vil vel være komplett uten!Til dette sjalet har Marion brukt New Zealand lammeull, strikket på pinnestørrelse 3, og fått et lett og luftig plagg.

Oppskriften får du kjøpt her.

 

 

Foto: Randi K Design (@Randi.k.design)

Cairo sjal
Av Randi K Design

Cairo er virkelig et nydelig sjal som vil tilføre en klassisk eleganse i enhver garderobe, i sin vakre enkelhet. Og et lett og luftig sjal som dette er trenger vi på sommeren! Cairo er strikket i Cascade Yarns Heritage Paint, i 75% merino og 25% nylon, et lett og likevel sterkt og varmt garn. Oppskriften inneholder både bilder, tekst og diagram.

Oppskriften kan du kjøpe her.

 

Foto: Lindtner foto

Sommerflørtsjal
Av Varm design

Det søte Sommerflørtsjalet strikkes frem og tilbake på pinne 7, så dette er både raskt og enkelt. Det strikkes i det lette og deilige garnet Air fra Du Store Alpakka, som gir et lett og luftig sjal. En valgfri heklet rysjekant gir sjalet et romantisk preg.

Oppskriften kan du kjøpe her.

 

 

 

Foto: Christian Vik

Løvlisjal
Av Elisabeth Steenks (Strikkelisa)

Dette er et lekkert og spennende sjal med tøffe striper og en nydelig bladmønstret kant. For et luftig sjal bruk en pinnestørrelse over det som er anbefalt for garnet, og som Elisabeth selv foreslår for en skikkelig luksusversjon: Tenk deg dette sjalet i en alpakka/ silke-blanding!

Oppskriften kan du kjøpe her.

 

 

 

Foto: Tommy Lokøy

Sweet Alice
Av Stella Charming

Dette yndige, feminine og superlekre sjalet dekker kun skuldrene og er perfekt for sommeren! Det gir assosiasjoner til eventyrenes verden og er også et aldri så lite nikk til en vintage stil som passer til nettopp lette sommerkjoler. Sweet Alice er strikket i det utrolig spennende garnet Rose-Alpakka, som består av 50% rosefiber, og 50% skotsk alpakka.

Oppskriften kan du kjøpe her.

 

 

 

 

Foto: Bitta Mikkelborg

Adventssjal 2017
av Bitta Mikkelborg

Dette var opprinnelig Bittas mysteriesjal i adventstida 2017, som hadde flere spente strikkere følge med på mysteriet i fem deler. Adventssjalet er et vakkert og spennende sjal i hullstrikk, i to kontrastfarger, og Bittas versjon er laget med egenfarget garn!

Oppskriften ligger fremdeles i fem mysteriedeler på Ravelry, eller du kan finne oppskriften i én hel del i Bittas bok, Sjal og Skjerf. Selv om dette sjalet opprinnelig ble strikket på vinteren er det et perfekt sjal også for svale sommernetter.

Oppskriften får du kjøpt her.

 

Foto: Lene Tøsti

Tiliasjalet
Av Lene Tøsti

TIlia betyr lindetre på latin, og det er nettopp lindetreets blader og knopper som er inspirasjonen bak dette sommerlige mønsteret. I Sandnes Alpakka/ Silke blir dette virkelig en sommerdrøm av et sjal!

Oppskriften kan du kjøpe her.

 

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Lukk

Motta nyhetsbrev

Få Løkkas nyhetsbrev og få Løkkelige nyheter rett i innboksen din.
NB! Du må huke av for at du godtar personvernregler for at vi ifølge loven skal kunne sende deg nyhetsbrev.