9 nyttårsforsetter som vil hjelpe garnhobbyen din

Starten på et nytt år er et passende tidspunkt å ta et skritt tilbake og vurdere året som har gått, se på hva som har vært de største gledene og utfordringene, og å sette seg nye mål for hobbyen vår. De vanligste forsettene for oss garnentusiaster er å fullføre UFO-er og å bruke opp alt restegarnet, og disse er kanskje også de vanskeligste å holde. 

Trenger du derimot inspirasjon til realistiske nyttårsforsetter som faktisk hjelper deg med garnhobbyen din? Da bør du lese videre, for under finner du garantert et forsett som passer for deg.

 

1. Lær deg en ny teknikk

Har du alltid hatt lyst til å lære deg en ny teknikk, som for eksempel flettestrikk, kontstrikk eller pjoning? Er du en erfaren strikker som alltid har hatt lyst til å lære deg hekling? Eller kanskje bare en ny strikketeknikk? La 2019 være året da du kaster deg over lærebøker, YouTube eller ber en erfaren venninne om hjelp – og lær deg noe nytt!

 

2. Utfordre deg selv

Aldri prøvd strikke en genser før fordi du tror du ikke kan? Eller tenker du at sokker er for vanskelige for ditt ferdighetsnivå? Prøv, da vel! Følg oppskriften punkt for punkt, og se hva du får til. Det vil være helt supert for selvtilliten din å oppdage at du kan mer enn du trodde, og kanskje finner du en ny strikkedille? Vær leken, ha det gøy, og utfordre deg selv.

 

3. Lag strikkeprøver

Dersom du ikke allerede gjør det bør du begynne å lage strikkeprøver med én gang. Det høres fryktelig kjedelig ut, men det er et nyttårsforsett du vil takke deg selv for! Og lappene kan du rekke opp for å ta vare på garnet, eller du kan spare på dem og sette sammen til et morsomt og kreativt lappeteppe!

 

4. Mer egostrikk!

Det er overhodet ikke egoistisk å strikke til deg selv, så velg deg et überlekkert plagg som har stått på strikkelista di i evigheter, og sett i gang!

 

5. Venn deg til å lese gjennom hele oppskriften før du legger opp

Ved å lese gjennom hele oppskriften først ser du om du kan alle teknikkene som er brukt og om du forstår hele teksten slik den står. Da slipper du å bli sittende fast midt i oppskriften, og miste motivasjonen.

 

6. Vær organisert

Gi strikkepinner, maskemarkører, heklekroker og nåler et fast hjem, og legg alt på plass igjen etter hvert bruk. Det høres selvsagt ut, men jeg er villig til å vedde på at det er veldig mange der ute som er skyldig i kjøpe ekstra pinner og nåler fordi de ikke finner igjen de som trengs når det trengs. Tenk så mye penger du kan spare på å holde orden på utstyret!

 

7. Ta smerter på alvor

Gjør det vondt når du strikker eller hekler? Ta alle vondter og verker på alvor og sørg for regelmessige pauser fra håndarbeidet. Ta også en snakk med legen om hvordan du best kan unngå overbelastning av leddene, og tenk på hvordan du sitter når du strikker. Kanskje kan mye gjøres ved å sitte rettere, legge en pute i ryggen, slappe av i skuldrene eller bytte til strikkepinner som veier mindre (for eksempel i tre eller bambus) eller en heklenål med bedre grep?

 

8. Sy inn tråder med én gang!

Noe av det kjedeligste med hele garnhobbyen er å sy inn tråder. Unngå å ha ferdige plagg liggende i månedsvis fordi du har tråfestevegring, ved å gjøre det underveis i arbeidet eller med én gang plagget er ferdig!

 

9. Start julegavene tidligere i 2019…

Julegaver er gjerne det aller siste man vil tenke på i januar. Men dersom det ble litt travelt å bli ferdig med de hjemmelagede julegavene er det ikke til å komme ifra at det lønner seg å starte tidligere neste år! Hva med å slippe inn et lite julegaveprosjekt mellom andre prosjekter, og slik få ferdig litt nå og da gjennom hele året? Du vil bli sjeleglad for hver gave som er ferdig når 1. desember kommer.

Lukk

Motta nyhetsbrev

Få Løkkas nyhetsbrev og få Løkkelige nyheter rett i innboksen din.
NB! Du må huke av for at du godtar personvernregler for at vi ifølge loven skal kunne sende deg nyhetsbrev.