8 nyttårsforsetter garnhobbyen din kan hjelpe deg med!

Det er den tida på året igjen. Den tida når vi sverger dyrt og hellig at vi skal starte et nytt og bedre liv samtidig med det nye året. Nyttårsforsetter har både motstandere og tilhørere, men det er ikke til å komme ifra at det er noe ved den første dagen i et nytt år som føles fresht og velkomment, som en ny start. Rett og slett som blanke ark med fargestifter til, som sangen så berømt sier.

Men her i Løkka handler det om garn, og da er det naturlig å spørre: Hvordan kan garnhobbyen vår hjelpe oss med nyttårsforsettene våre? Vi har tatt for oss noen av de vanligste nyttårsforsettene og funnet måter hobbyen vår kan hjelpe oss med å holde forsettene året ut.

1.

Nyttårsforsett: Spare penger

Garnhobby: Bruk restegarnslageret

Altså, garnhobbyer er ikke akkurat kjent for å være slankende for lommeboka. Men det er faktisk mulig å stramme inn budsjettet litt uten at det går utover mer enn garnstashet ditt. Ja, for de aller fleste av oss har et garnlager vi kan ta av, både av restegarnssnutter og hele nøster vi har kjøpt og ikke brukt enda. Det er ingen tvil om at her er det penger å spare! Dykk inn i skattkammeret – jeg mener, restegarnslageret – og bruk det du måtte har før du kjøper nytt.

Les også: https://lokkamag.no/18-tips-til-hvordan-du-kan-gjore-garnhobbyen-billigere/

2

Nyttårsforsett: Få mer søvn

Garnhobby: Strikk før leggetid

Forskning viser at å strikke – eller hekle – før leggetid gir bedre søvn. Men da er det selvsagt viktig å ikke gi seg over til omgangsyken, og tenke at man skal sove etter «bare en omgang til» – vi vet jo alle hvordan det går.

Les også: https://lokkamag.no/visste-du-at-strikking-gir-fantastiske-helsefordeler/

Ellers kan du selvfølgelig også telle sauer (see what we did there?)…

3.

Nyttårsforsett: Få det ryddig i hjemmet

Garnhobby: Bli kvitt restegarn, ekstrautstyr og bøker

Mange bruker det engelske ordet declutter, men på norsk sier vi gjerne at vi skal rydde opp i rotet vårt, og få det mer oversiktlig. Uansett hva man kaller det er det et vanlig nyttårsforsett, og ikke så rent lite overveldende. Vi som holder på med garn har kanskje et naturlig startpunkt: restelageret vårt! I tillegg kommer ekstra utstyr som strikkepinner og heklenåler som vi har kjøpt eller fått, og faktisk ikke liker å bruke – samt oppskriftsbøker og -hefter vi ikke bruker lenger.

Det finnes mange måter å bli kvitt restegarn på, og flere idéer kan du finne her: https://lokkamag.no/36-ting-du-kan-gjore-med-restegarn/

4.

Nyttårsforsett: Bli sunnere og stress mindre

Garnhobby: Strikk mer!

Ja, det er sant! Strikking og andre garnhobbyer gir mange helsegevinster, blant annet lavere blodtrykk, mindre stress, samt virker lindrende for angst og depresjon.

Så vil du bruke det nye året til å bli sunnere, både fysisk og psykisk, bør du rett og slett ta pinnene fatt!

Les også: https://lokkamag.no/visste-du-at-strikking-gir-fantastiske-helsefordeler/ 

5.

Nyttårsforsett: Bruke mindre engangsprodukter, og redusere bruk av plastikk

Garnhobby: Erstatt plastikk- og engangsprodukter med ting du lager selv!

Erstatt kjøkkenpapir med kluter i bomull. Du finner utallige oppskrifter på dem her på Løkka, og du kan enten strikke eller hekle, eller til og med hakke dine egne naturvennlige og praktiske kluter! Ved å endre maskeantall på de helt enkleste klutene kan du også lage deg flotte pads, som kan brukes istedenfor engangspads i bomull. Disse kan du for eksempel bruke til å gjerne sminke.

Dessuten kan du reduse bruken av plastikk ved å strikke eller hekle dine egne handlenett eller fruktnett.

Flere idéer om hvordan du kan bruke garnhobbyen til å bli mer miljøvennlig kan du lese her:

6.

Nyttårsforsett: Kle deg mer feminint/ penere/ mer fargerikt

Garnhobby: Lag dine egne klær – i garn!

Uansett hvordan du har lyst til å kle deg i det nyere året – garnhobbyen din kan hjelpe deg på vei! Skal 2020 bli året du viser fram din fargerike personlighet, eller kler deg penere på jobb? Vil du rett og slett føle deg mer feminin i året som kommer, med flere kjoler i klesskapet? La garn og pinner hjelpe deg på veien!

Les også: https://lokkamag.no/elegante-og-klassiske-strikkeplagg-du-kan-bruke-pa-jobb/

7. 

Nyttårsforsett: Gå ned i vekt

Garnhobby: Du gjettet det – ta håndarbeidet fatt!

Noen ganger er småspising rett og slett en vane. Skåla med smågodt eller potetgull blir gjerne tatt fram når ungene er lagt for kvelden og TV-en settes på. Men du? Med håndarbeidet i hendene er tankene dine et annet sted, og hendene opptatt. Du savner ikke det godteriet like mye, og dessuten vil du vel ikke ha rester av ostepop på garnprosjektet ditt? Nemlig!

8.

Nyttårforsett: Kos deg mer

Garnhobby: Dette forklarer seg selv, eller?

Dette nyttårsforsettet er vi med på! Det å sette av mer tid til å kose seg er viktig for helsa, det også. Og slappe av og kose oss gjør vi jo aller helst med garnet mellom hendene.

Der har du det svart på hvitt: Uansett hvordan du har tenkt å tilbringe det nye året har din faste følgesvenn – altså garnet – all grunn til å få være med videre, også gjennom 2020.

Godt nyttår!

Lukk

Motta nyhetsbrev

Få Løkkas nyhetsbrev og få Løkkelige nyheter rett i innboksen din.
NB! Du må huke av for at du godtar personvernregler for at vi ifølge loven skal kunne sende deg nyhetsbrev.