Gjør garnhobbyen billigere

18 tips til hvordan du kan gjøre garnhobbyen billigere!


Det å strikke eller hekle klær er ikke alltid en billig måte å fylle garderoben på. Men det er ikke derfor vi gjøre det. Garnhobbyen gir oss en enorm glede, det er det ingen tvil om. Men om lommeboka er like begeistret er en annen sak. Særlig når du er nybegynner og ikke har verken utstyr eller et restegarnslager å ta av.

Men det finnes måter å spare i alle fall litt penger, og noen av tipsene kan du lese her:

1

Meld deg på epostlisten til favorittgarnbutikken, slik at du alltid vil være blant de første til å høre om tilbudene.

2

Bruk garn fra restelageret før du gir deg selv tillatelse til å kjøpe nytt. Lettere sagt enn gjort, men det er mye du kan lage av restegarn! Kanskje er det farger du ikke liker selv, men du kan jo bruke det til å lage gaver?

3

Eventuelt kan du invitere til byttemøter med strikke- og heklevenner. Vi har alle litt garn liggende, og kanskje til og med flere strikkepinner og heklenåler enn vi strengt tatt trenger. En garntype du selv ikke kommer til å bruke kan være nøyaktig det samme garnet en venn trenger til et prosjekt, og omvendt. 

4

Ofte kan man finne lekre strikkegensere på Uff og Fretex til en billig penge. Plaggene kan rekkes opp og garnet brukes på nytt! Slik kan du få et nytt plagg i et nydelig garn til brøkdelen av det garnet ville kostet nytt.

5

Ikke kjøp mer garn enn du trenger til ditt neste prosjekt. Det er ikke så lett, men det er faktisk mulig. Har du et bestemt prosjekt i tankene handler du kun inn det du trenger, og kjøper ikke mer garn til det er brukt opp. Slik unngår du å bli sittende igjen med store mengder restegarn som risikerer å ikke bli brukt.

6

Unntaket til nummer 5 er når favorittgarnet kommer på tilbud og du allerede vet at det vil bli brukt opp – for eksempel til årets julegaver. Da kan du gjerne kjøpe litt ekstra!

7

Sjekk gjennom bytt og salg-grupper på Facebook og andre sosiale medier, og søk etter garn eller brukt utstyr på Finn.no.

8

Er du nyfrelst garnentusiast kan du spørre en erfaren strikker eller hekler om de har noe ekstra garn de ikke kommer til å bruke. Spør du pent nok, kanskje du får ta over et nøste eller to?

9

Før du bestemmer deg for å bruke tid og penger på å lage julegaver av garn, tenk over om mottakeren faktisk kommer til å bruke det du lager. Det er tross alt bortkastet tid, penger og innsats dersom det barenblir lagt vekk.

10

Når du lager noe som ikke skal bæres direkte på kroppen kan du bruke billigere garn av lavere kvalitet. Dukkeklær, julepynt osv. Her er det bortkastet å bruke det dyreste, flotteste garnet!

11

Du trenger faktisk ikke strikkepinner i alle størrelser, former og varianter. Du kan strikke det meste på rundpinner, både fram og tilbake, og dersom du bruker magic loop kan du også strikke sokker og genserermer. Og helt i begynnelsen kan du nøye deg med å kjøpe de størrelsene du trenger til et spesifikt prosjekt. Etterhvert vil pinnesamlingen øke naturlig.

12

Bruk garnrester i en kontrastfarge som maskemarkører. Du trenger nemlig ikke bruke penger på søte maskemarkører.

13

Unngå for mange UFO-er! Det ligger mye penger i ubrukt garn, for ikke å snakke om pinnene de er festet til. Det nemlig ikke sjelden at nye pinner må kjøpes fordi de andre er «forsvunnet»: Senere finnes de igjen festet til et for lengst glemt prosjekt nederst i en pose i skapet…

14

Ønske deg strikkepinner, heklenåler, garn og lignende til jul og bursdager. Her må du være veldig spesifikk slik at du får nøyaktig det du ønsker deg. Eventuelt kan du ønske deg penger eller gavekort til en garnbutikk, eller til en bokhandel slik at du kan kjøpe deg strikke- og heklebøker.

15

Bruk biblioteket. De fleste biblioteker har en samling hobbybøker, og her kan du finne oppskriftsbøker på utlån. 

16

Oppsøk garasjesalg og loppemarkeder. Kanskje finner du garn, strikkebøker eller et sett med pinner som du trenger?

17

Fortell familie og venner om hobbyen din! Du vet aldri hvem som har et lekkert pinnesett liggende ubrukt, eller en pose med garn innerst i skapet som de har lyst til å gi bort til deg. 

18

Pjone eller hakke? Du kan faktisk bruke vanlige heklenåler til dette, og trenger ikke å investere i spesialutstyr – i alle fall ikke i begynnelsen.

Så hva bør du investere i?

  • Gode strikkepinner og heklenåler. Godt utstyr er virkelig verdt pengene.
  • Garn i den beste kvaliteten du har råd til. Du merker forskjellen både mens du strikker og etter at plagget er ferdig.
  • Noen gode oppskriftsbøker. Disse er gull verdt, og mange grunnoppskrifter kan lages igjen og igjen med variasjoner.
Lukk

Motta nyhetsbrev

Få Løkkas nyhetsbrev og få Løkkelige nyheter rett i innboksen din.
NB! Du må huke av for at du godtar personvernregler for at vi ifølge loven skal kunne sende deg nyhetsbrev.