10 tegn på at du er hekta på garn!

Det er hevet over enhver tvil at garninteressen fort kan gå over i en form for besettelse, med et eie-begjær større enn både lommebok, oppbevaringsplass og prosjekter kan rettferdiggjøre. Kanskje kan du også kjenne deg igjen i noen – eller alle – av disse ti tegnene på at du er helt, fullstendig, hodestups hekta på garn?

1

Du har alltid et lite garnprosjekt liggende i veska, i tilfelle du skulle glemme å pakke det før du går ut døra. Selv om du bare skal på butikken rundt hjørnet kan du ikke forlate huset uten garn og pinner. Tenk om du plutselig blir invitert på kafé eller kommer hjem og oppdager at du er utelåst, og så har du ikke med deg strikketøyet ditt! Gisp!

2

Når du skal på ferie står garn øverst på pakkelista. Alltid. Andre, mindre essensielle ting (som klær og undertøy) skvises inn i kofferten der det er plass, etter alt garn og tilbehør er pakket. Klær kan tross alt vaskes på hotellet, men riktig garn i samme farge kommer du ikke til å få tak i på ferien. Man må tross alt prioritere!

Foto: Giulia Bertelli

3

Du går innom garnbutikken minst én gang i uka, bare for å se på, lukte på og puse med alt det vakre garnet. Du blir så glad inni deg av alle fargene og kvalitetene, og blir som et barn i en godtebutikk. Men det mest avslørende av alt er at selgeren bak kassa kjenner deg ved fornavn og har allerede lagt til side et nøste av et nytt garn for å vise deg.

Og du kjøper det.

4

Det første du tenker når noen forteller deg at de er gravide, er «Oooh, hvilket babyteppe skal jeg lage denne gangen? Hvilket garn skal jeg bruke? Og skal det strikkes eller hekles? Hva har jeg av restegarn på lageret som passer? Kanskje kan jeg endelig prøve ut det nye garnet jeg oppdaget forrige uke?»

Slapp av, iveren som stråler av deg kommer bare til å tolkes som at du er superglad på hennes vegne.

5

Du får deg ikke til å kaste selv den minste tråden av et garn. Det kan jo kanskje brukes til noe? Pynte en gave, brodere et navn, hekle en hempe, stoppe en sokk, eller fylle en nyheklet nålepute med noe av de hundrevis av andre garntrådene du har spart på? Muligheten er jo så mange! Her skal ikke noe kastes, nei!

Foto: Delfi de la Rua

6

Ingen gidder å gi deg ønskeliste til jul lenger. De vet at de får noe hjemmelaget. Det eneste de kan gjøre er å hinte om hvilke farger de liker.

7

Du har en boks fylt av garnnøster hvor ingen to er like. Dette er garn du har kjøpt på impuls for å teste ut, eller som bare var så vakkert og mykt og i en sånn farge at du ikke klarte å gå ut av butikken uten å ta det med deg. Ofte skjer sånne impulskjøp på ferie, og du får ikke tak i mer av samme garnet hjemme. Hulk!

8

Instagramkontoen din er full av bilder av garn, ting du har strikket og heklet, og re-poster av ting andre har strikket og heklet. Og garn.

Nevnte vi garn?

9

Når du kjøper bokhyller tenker du ikke på hvor mange bøker du får plass til på hylla men på hvor mye garn du kan pynte med (les: oppbevare) i hver hylle, og hvordan det vil se ut. Bonuspoeng hvis du tar med favorittgarnet ditt i møbelbutikken for å se hvordan det tar seg ut før du kjøper.

 

Foto: Charles Deluvio

10

Alt i hjemmet ditt er av garn, er dekket av garn, eller er på vei til å bli dekket av garn.

Alt.

Absolutt alt.

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Lukk

Motta nyhetsbrev

Få Løkkas nyhetsbrev og få Løkkelige nyheter rett i innboksen din.
NB! Du må huke av for at du godtar personvernregler for at vi ifølge loven skal kunne sende deg nyhetsbrev.